Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ümit Özdağ: “Türkiye barış içinde seçime gitmek istiyor”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim güvenliğine ilişkin tartışmalar konusunda “Türkiye’nin provokasyonlara, tahriklere ihtiyacı olmadığını ve barış içinde seçime gitmek istediğini” söyledi.

Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde bugün (16 Mayıs) düzenlediği basın toplantısında mülteciler, seçim güvenliği ve 7 Haziran-1 Kasım 2015 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Türk halkı barış içinde sandığa gidip oy kullanmak istiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta seçim güvenliğine ilişkin kaygıları olduğunu belirtip, sorumlu olarak SADAT’ı işaret etmesine ilişkin Medyascope’un sorusunu yanıtlayan Özdağ, şunları söyledi:

“Türkiye’nin seçime güvenli bir ortamda girmesi için biz de bu basın toplantısında bazı temel soruları gündeme getirdik. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz. Süleyman Soylu’nun bu soruları cevaplamaya başlamasının zamanı gelmiştir ya da üzerinde çalışılan projeyi gündemden kaldırmasının zamanı gelmiştir. Türk halkı barış içinde sandığa gidip oy kullanmak istiyor. Provokasyonlara, tahriklere, Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye sokulan 14 kişilik ekiplere kimsenin ihtiyacı yok, bu ülkenin hiç ihtiyacı yok. Türkiye barış içinde seçime gitmek istiyor. Daha fazlasını söyletmeyin bize. Türk halkı barış istiyor. Türk halkı huzur istiyor.”

“İran’dan Türkiye’ye göçün nasıl adım adım getirildiğini görüntüleriyle açıklayacağız”

Özdağ, önümüzdeki hafta yapacağı basın açıklamasına ilişkin ise “Önümüzdeki hafta İran’dan Türkiye’ye göçün nasıl adım adım getirildiğini görüntüleriyle açıklayacağız. İran’dan kimlerin bu işin içinde yer aldığını görüntüleriyle açıklayacağız. Biz biliyorsak devlet nasıl bilmiyor” dedi.

“Ahmet Türk’e tavsiyem Cem Yılmaz’ın yerine soyunmasın”

Eski HDP milletvekili ve yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk’ün “Mansur Yavaş’ın aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum” açıklamasına da yanıt veren Özdağ, “Ahmet Türk’e tavsiyem Cem Yılmaz’ın yerine soyunmasın. Cem Yılmaz bu işi iyi yapıyor” diye konuştu.

“Artık bu cevapları Türk halkına vermek zorundasınız”

Özdağ, 7 Haziran-1 Kasım 2015 genel seçimlerinde başbakan olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na çağrısını yineledi. Özdağ, “Ahmet Davutoğlu’nun ‘sokağa çıkamazlar’ diye söylediği dört isimden biri Süleyman Soylu’dur. Ahmet Davutoğlu’na tekrar çağrıda bulunuyoruz: ‘Ne oldu Haziran-Kasım 2015 arasında? Gerçekten ne oldu? Bırakın parti oyunlarını. Daha büyük bir şeyler oldu. Ankara’da Gar’ın önüne bomba nasıl geldi? Nasıl orada 100’den fazla insanımız öldü? Siz cevabı biliyorsunuz. Artık bu cevapları Türk halkına vermek zorundasınız” dedi.

“15 Temmuz’da ne eksik kaldı”

Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “15 Temmuz’da yarım bıraktıklarımızı tamamlayacağız” sözlerine ise şöyle yanıt verdi:

Siz devlet içinde paralel bir devlet oluşmasına izin verdiniz ve bu paralel devlet bir darbe girişiminde bulundu. Bu darbeyi engelleyecek olan subay kadrolarını Ergenekon ve Balyoz kumpaslarıyla tasfiye ettiniz. Bu davaların savcılarının heykelinin dikilmesi gerektiğini söylüyordunuz. Soylu, Savcı Zekeriya Öz’ü, ‘Çocuklarımızın geleceğini kurtardın’ diye övüyordun. Bu kadrolar, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı darbe girişiminde bulundular. Bu darbe girişimini de tasfiye edemediğiniz general ve subaylar engellediler. 15 Temmuz’da ne eksik kaldı? Türk milletinin bunu bilmeye hakkı var? 15 Temmuz’da eksik olan neydi? Darbenin tamamlanmasından mı yoksa darbeyi bastıran güçlerin eksik yaptığı bir şeyden mi bahsediyorsun? Darbeden sonra bazı AK Parti taraftarlarının listeler yaptığını, eksik bıraktığımızı tamamlayacağız dediklerini basından biliyoruz.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.