Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çerkes Sürgünü’nün 158. yılı – “Yokoluşumuzu geri çevirmeye çalışıyoruz”

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Başkanı Prof. Dr. Ümit Dinçer, Çerkes Sürgünü’nün 158. yılı vesilesiyle sürgünün tanınmasının Çerkes toplumu açısından anlamı, Çerkes toplumunun anadil, kültürel özellikler ve anayurtla ilişkiler açısından talepleri üzerine Gülçin Karabağ’ın sorularını yanıtladı.

Çerkes Sürgünü yıldönümlerinin yalnızca geçmişi anmak ve yas tutmak anlamına gelmediğini belirten Dinçer, “Çerkes Sürgünü ve Soykırımı’nın tanınması Çerkes toplumunun gelecek tahayyülü ile ilgilidir ve diasporada yaşan Çerkeslerin asimile olmasının önüne geçilmesi noktasında kritik önemdedir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.