Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuray Mert ile Soru-Cevap (41): Atatürk Havalimanı yıkılıyor, SADAT neyi temsil ediyor, iktidar ne hedefliyor?

“Nuray Mert ile Soru – Cevap” programında her hafta olduğu gibi Gökçe Çiçek Kösedağı sordu, Nuray Mert yanıtladı.

Bu haftanın gündemi şöyle:

– İktidar Kaftancıoğlu kararı ile ne hedefliyor?

– Türkiye seçimlere nasıl gidecek?

– SADAT gibi yapılar neyi temsil ediyor?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün il örgütüyle birlikte yıkımın başladığı Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı. İş makinelerinin önünde açıklama yapmasına izin verilmeyen Kaftancıoğlu, “Genel Başkanımız iktidara geldiğimizde biz haksız hukuksuz yapılmış bütün işletmeleri inceleyeceğiz, denetleyeceğiz, hak ettiklerinden bir kuruş fazlaya yapıldıysa alacağız demişti. Bunun korkusunu yaşadıkları için bir an önce İstanbul Havalimanını Katarlı ve Suudi Arabistanlı işbirlikçilerine satmak istiyorlar. Ancak Katarlı ve Suudi Arabistanlı işbirlikçiler ticaretlerini düşünmezler mi? ‘Elbette biz bu ülkeyi alırız’ diyorlar. ‘Ama bizim orayı alabilmemiz için o bölgede başka havalimanı olmamalı, Atatürk Havalimanı’nı kapatmalısınız’ diyorlar. Millet Bahçesi yapacağız adı altında Katar’a ve Suudi Arabistan’a peşkeş çekmek için İstanbul Havalimanı’nı kapatıyorlar” diye konuştu.

Nuray Mert özelleştirme ve rant projelerinde Katar ve Suudi Arabistan vurgusunun fazla öne çıktığını düşünüyor. Mert’e göre muhalefet sorunu, havalimanının Katar ve Suudi Arabistan’a satılması olarak tarif ediyor:

“Özelleştirmeler bu iktidar döneminde çığırından çıktı. Muhalefetin özelleştirmelerle kamunun zarara uğratılması, buraların birilerine peşkeş çekilmesine dikkat çekmesi gerekiyor. Ancak sadece Araplara satılması sorunmuş gibi, bu ön plana çıkarılıyor.”

Kaftancıoğlu kararını değerlendiren Mert, iktidarın bu hamlelerle siyasetin alanını demokrasi dışı kurallarla sınırlamak istediğini söylüyor:

“Bu adımlar muhalefeti provoke etmeye yönelik. Siyasetin alanını demokratik sınırların dışına çıkartmak isteniyor. Muhalefetin siyaset yapması imkansızlaşıyor. Böylece terörle ilişkilendirmek, kriminalize etmek kolaylaşıyor.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT önünde açıklama yapmış ve “Burada terörist yetiştiriliyor. SADT paramiliter bir yapı” demişti.

Mert’e göre muhalefette bu tip yapılara yönelik ortak bir görüş yok. Nuray Mert muhalefet içinde bu tip yapıların varlığı ile değil, yalnızca iktidarla kurduğu ilişki ve ideolojisi ile sorunu olan partiler olduğunu belirtiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.