Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (120): Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu iktidarı neden rahatsız ediyor?

İktidar kadın cinayetlerini önlemek için ne yaptı? İktidar kadın cinayetlerini önlemek yerine Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nu (KCDP) neden engellemek istiyor? KCDP iktidarı neden rahatsız ediyor? İktidar, feminist aktivizmi ve şiddet verileri paylaşımını kendisi için tehlikeli mi buluyor?

Feminizmin yükselen toplumsal kabulü haklılık ve doğru politikalar kadar aktivizm sayesinde gerçekleşiyor ve iktidar bundan rahatsız. Somut delilden yoksun, vatandaşın CİMER şikayeti “kuvvetli suç şüphesi” oluşturabiliyorsa açılan KCDP davasının iktidar bağlantısına ilişkin kuvvetli şüphelerimi dile getirme hakkımı kullanayım. 1 Haziran’da duruşması yapılacak olan KCDP davasının iktidar eliyle yönlendirildiğine dair kuvvetli şüpheler:

1- Savcılık başvurusunun İstanbul Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi.

2- 2018’de reddedilen başvurunun savcı değişikliğinden sonra kabul edilmesi.

3- İçişleri ve Aile bakanlarının şiddet verisi paylaşan kadın örgütlerine yönelik defalarca sergilediği itibarsızlaştırma girişimi.

4- Nafaka yükümlülüğünü yerine getirmediği için hapis yatan AKP teşkilatına mensup kişilerin şikayetçi olması.

Fotoğraf: Fatoş Sarıkaya

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.