Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da kahve festivali düzenlenecek

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bodrum’dan sonra Diyarbakır’da da ilk defa kahve festivali ve fuarı düzenleneceği açıklandı.

Diyarbakır’da 28-30 Ekim 2022 tarihleri arasında kahve festivali ve fuarı düzenleneceği duyuruldu. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, ilk üretimlerin yapıldığı Mezopotamya’dan söz ettiklerinde kahveyi bunun dışında tutamayacaklarını ve bu nedenle festivalin yanı sıra Diyarbakır’da kahve fuarı açacaklarını söyledi. ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz de fuara dünyanın birçok ülkesinden kahve ile ilgili firmaları da davet edeceklerini belirtti.

Diyarbakır’da, 28-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Mezopotamya Kahve Festivali ve Fuarı için Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO) tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda DTSO Başkanı Mehmet Kaya, bu yıl önemli fuarlar düzenlediklerini ve 2023’te de fuar düzenleme hazırlıkları yaptıklarını belirterek, “Kahve festivali ve fuarını önemsiyoruz. Eğer ilk üretimlerin merkezi Mezopotamya bölgesi ise kahveyi bunun dışında tutmamız beklenemezdi. Bu nedenle fuar anlamında Türkiye’de ilk olacak bu festival ve fuarı önemsiyoruz” dedi.

ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, bu yıl düzenledikleri inşaat fuarını 33 bin, tarım ve hayvancılık fuarını 115 bin ziyaretçinin gezdiğini söyledi. Alagöz, turizm fuarına başarıyla ev sahibi yaptıklarını hatırlatarak, “Diyarbakır’da beklenen kitap fuarını da 16-25 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Ardından güzellik ve kozmetik, daha sonra ise eczacılık ve sağlık fuarlarını yapacağız. Kahve festivalleri daha önce İstanbul, Ankara, İzmir ve Bodrum’da yapılmıştı. Şimdi Diyarbakır’da yapılacak. Ama fuar olarak ilk kez Diyarbakır’da gerçekleştireceğiz. Bu sektör ile ilgili sadece yurtiçi değil, yurtdışından da çok sayıda firmayı davet edeceğiz” diye konuştu.

Festivalin organizasyonu yapan Alper Sesli, bugüne kadar her alanda binlerce festival düzenlediklerini ve bu festivallerde en büyük dostlarının kahve olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “2014’te ilk olarak İstanbul’da kahve festivali düzenledik. Daha sonra Ankara, İzmir ve Bordum takip etti. Şimdi Diyarbakır’da hem festivali hem de fuarını açacağız. Doğrusu bir iş yapıldığında öyküsüne bakmak lazım. Biz kahve öyküsünün başladığı Mezopotamya’ya geldik. Şu anda dünyada petrolden sonra sıvı olarak ekonomik değeri en fazla olan kahvedir. Kahveyi konuşurken kültürünü de konuşacağız. Doğduğu adreste kahveyi konuşacağız. Çünkü öyküsü burada başlıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.