Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babacan’a Bolu’da Erdoğan şikayeti: “Reisicumhur yaptık, adam bize hakaret ediyor!”

Bolu kent merkezindeki vatandaşlarla ve esnafla sohbet eden DEVA Partisi yöneticileri ile Genel Başkan Ali Babacan, en çok ekonomik kriz ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine söylediği “sürtük” sözüyle ilgili şikayet işitti.

DEVA Partisi İl Başkanlığı binasının açılışı için cuma (3 Haziran) öğleden sonra Bolu’ya giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, vatandaşlar ve esnafla sohbet etti. İzzet Baysal Caddesi’nde esnafa ziyaretlerde bulunan ve sokaktaki vatandaşlarla konuşan DEVA Partisi heyeti en fazla ekonomi konusundaki yakınmalarla karşılaştı.

Babacan’a en büyük ilgi emekliler ve gençlerden

Birçok vatandaş, Babacan’ın ekonomi yönetiminde yeniden söz sahibi olması dileklerini heyete iletti. Özellikle emekliler temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını sıkça aktardı.

Aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu birçok genç, Ali Babacan’la birlikte Bolu sokaklarını dolaşan DEVA Partisi yöneticileriyle sohbet edip ekonomik krizi tartıştı.

DEVA Partili ekonomist Candan Karlıtekin, liseli gençlerle Türkiye’nin ekonomi politikaları hakkında sohbet ederken (Foto: Doğu Eroğlu)

Vatandaşlar, yakınları ya da akrabalarının liyakatsiz görevlendirmelerden ötürü hak kaybına uğradığını da aktardı. Bilhassa ebeveynler, çocuklarının başarılı oldukları sınavların ardından mülakatlarda elendiğini ve kamu hizmetine alınmadığından yakındı.

Vatandaşların hayal kırıklığı: Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine karşı sözleri

Bolu’daki temaslar sırasında en çok değinilen konulardan biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi eylemcileri hakkındaki “Bunlar çürük, bunlar sürtük” sözleriydi.

Bir vatandaş, “Benim cumhurbaşkanım bana nasıl sürtük der? Sürtükler diyor, böyle laflar konuşuyor. Ne olursunuz, Allah aşkına bizi kurtarın. Biz bu zamlardan da telaşlardan da bu sefillikten de kurtulmak istiyoruz” sözleriyle Erdoğan’ın sözlerinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Yaklaşık 70 yaşlarında bir başka Bolulu ise Babacan’la konuşması sırasında Erdoğan’ın sözlerinden duyduğu üzüntüyü şöyle anlattı: “Biz baş tacı yaptık, yukarı gönderdik. Reisicumhur yaptık. Adam bize hakaret ediyor. Bir reisicumhura bu yakışmaz kardeşim, olmaz ki! Kutsal bir meslektir, saygı duyan bir meslektir. Biz fahişe değiliz ya!”

Babacan: “Müsait bir yerde inecekler”

Babacan bu sözlere, “Hepsini biliyoruz. Ama artık ayrılma zamanları geldi. Müsait bir yerde inecekler. Biz devam edeceğiz. Onun için çalışıyoruz inşallah” karşılığını verdi.

Bolu’da vatandaşlarla görüşen DEVA Partisi yetkilileri, Medyascope’a yaptıkları değerlendirmelerde, Bolu halkından gelen tepkilerin kendilerini de şaşırttığını vurguladı. DEVA Partili bir yetkili, “Erdoğan aslında Gezi eylemcilerini hedef almıştı ama gördüğümüz kadarıyla insanlar sanki bu söz tüm topluma söylenmiş gibi hayal kırıklığına uğramış. Bolu’da Erdoğan’ın sözlerinden incindiğini ifade eden vatandaşlarımızın hiçbirinin Gezi Parkı eylemlerine katıldıklarını düşünmüyorum” diye konuştu.

Altılı masa soruları: Babacan’a ‘HDP masanın altında mı?’ sorusu

DEVA Partisi’nin de paydaşları arasında olduğu altılı masa süreci hakkındaki sorular da Babacan ve DEVA Partisi heyetine yöneltildi. Birçok vatandaş DEVA Partisi’ne seçime kendi başlarına girmeleri konusunda tavsiyede bulununca, Babacan ve DEVA Partililer vatandaşlara, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adaylığı için çalışma yürüttüğünü, DEVA Partisi’nin genel seçimlere kendi başına gireceğini anlattı.

Altılı masanın bir araya gelmesinden sonra özellikle AKP’den altı partiye eleştiriler gelmiş, birçok AKP’li altılı masanın gizli ortağının HDP olduğunu ileri sürmüştü. “HDP altılı masanın yanında mı?” sorusunu yönelten bir vatandaş ile Babacan arasında şu diyalog yaşandı:

Vatandaş: Altı parti birleşiminde HDP’nin yanınızda olup olmadığını soruyorum size.

Babacan: HDP yok. O masada görüyor musunuz HDP’yi?

Vatandaş: “Altta var, üstte var, yanda var” deniyor!

Babacan: Öyle bir şey mi olur canım! Öyle bir şey var mı ya! Tamamen kandırıyorlar, doğruyu söylemiyorlar yani. Yalanlarla insanları kandırıyorlar. Masada olsa oturur ya! Masada olmayana masada denir mi?

Vatandaş: Vatan evlatlarımızda günlük beş tane, üç tane ölüm olunca, “Oradaki masanın altında o var” denilince biz sizin milliyetçiliğinizden şüphe hasıl ediyoruz.

Babacan: Milliyetçiliğimizden hiç şüphe duymayın da onlar doğru mu söylüyor, yalan mı söylüyor, siz ondan şüphe duyun.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.