Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mazbut Delikli Taş Cami Vakfı ihaleye çıktı: Vakfa ait araziye özel okul yapılacak

Kayseri Mazbut Delikli Taş Cami Vakfı, vakfa ait olan 10 dönümlük arazinin “özel okul, özel eğitim alanı” yapılarak 25 yıl süreliğine kiralanması için ihaleye çıktı.

İhaleye çıkan Mazbut Delikli Taş Cami Vakfı’nın 10.395.82 metrekare arazide “özel okul, özel eğitim alanı” yapılması için verdiği ilanda öngörülen kira ve inşaat bedeli 30 milyon 106 bin Türk lirası olarak kaydedildi. Aylık asgari kira bedeli ilk yıl 10 bin Türk lirası artı ihale artışı olarak belirlenirken, dördüncü yıl bu oran asgari 250 bin Türk lirası, geçici teminat bedeli ise 903 milyon 180 bin Türk lirası olarak açıklandı.

Sözleşme imzalandıktan sonra, idarenin ve ilgili kuruluşların uygun görmesi kaydıyla, imar planı değişikliğine bağlı olarak yeniden değerlendirme yapılarak aylık kira geliri yeniden belirlenebilecek. Belirlenen yeni tutar ihalede belirlenen kira bedelinin altına düşürülmeyecek. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre kamuya terk edilmesi gereken alanın 3194 sayılı kanunda belirtilen orana kadar olan kısmı bedelsiz terk edilecek. Terk oranının kanunda belirtilen oranın üzerinde olması halinde ise aşan kısmın bedeli rayiç değer üzerinden hesaplanacak.

Mazbut vakıf nedir?

On yıl süreyle yönetici atanamayan mülhak vakıflar, mahkeme kararıyla Vakıflar Genel Müdürlüğünce yönetilir ve temsil edilirler, bu vakıflara mazbut vakıflar denir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.