Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da dört kişi sel nedeniyle hayatını kaybetti, bugün beklenen yağış öncesi peş peşe uyarılar geldi

Başkent Ankara geçen haftadan beri kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında. Bazı yerlerde sel meydana gelirken yaşanan afette dört kişi hayatını kaybetti. Başkentteki sağanak yağışın bugün de etkisini sürdüreceği belirtilirken AFAD ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, dışarı çıkacak vatandaşları uyardı.  

Ankara’da geçen çarşamba günü (8 Haziran) şehir genelinde başlayan kuvvetli sağanak yağış Akyurt ve Altındağ gibi ilçelerde sel felaketine yol açarken şu ana kadar dört kişi hayatını kaybetti. Akyurt’ta yaşanan sel nedeniyle 21 yaşındaki Muhammed Şahin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybederken aynı ilçede yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Demirel ise selden kaçarken düşerek vefat etti. CHP Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit, geçen cumartesi (11 Haziran) Altındağ’daki Tatlar Deresi’nin taşması sonucunda aracıyla sele kapılarak hayatını kaybetti. Selde kaybolan Ramazan Gök’ün cansız bedenine ise bugün ulaşıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) dün yaptığı açıklamada kentte dört günde 127 kilogramlık yağış meydana geldiği ve bunun Ankara’nın yıllık yağış ortalamasının üçte birine tekabül ettiği belirtildi. ABB’nin verdiği sayılara göre son dört günde 250 ağaç devrilmesi, 63 çatı uçması, beş istinat duvarı çökmesi, 166 mahsur kalma gibi olaylar dahil 6 bin 670 olaya belediye tarafından müdahale edildi. Ankara’da geçen hafta Esenboğa Havalimanı çevresinde hortum meydana gelirken bazı uçaklar piste inemedi.

“Bugünkü yağışın olumsuz sonuçları daha çok olabilir” 

ABB’nin açıklamasında toprak suya doyduğu için bugün öğleden sonra beklenen kuvvetli yağışın olumsuz sonuçlarının daha ağır olabileceği vurgulanırken vatandaşların istinat duvarı yakınına araç park etmemesi ve açık alanlardaki programların iptal edilmesi istendi.

Ankara’da okullar tatil

Sağanak yağışın ve olası sel felaketinin yol açabileceği sonuçlar göze alınarak Ankara’da bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Kararı Ankara Valisi Vasip Şahin dün akşam Twitter hesabından duyurdu.

Süleyman Soylu ile Mansur Yavaş görüştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dün akşam Akyurt’a giderek arama çalışmalarını takip etti. Soylu, daha sonra ABB Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. AFAD ise dört günde kendilerine toplam 774 ihbar ulaştığını ve ekiplerin çalışmaya devam ettiğini açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.