Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Miçotakis: “Türkiye’nin Yunanistan’ın Ege adaları üzerindeki egemenliğini sorgulayan tavrı çok absürt”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’nin, Yunanistan’ın Ege adaları üzerindeki egemenliğini sorgulayan tavrının saçma olduğunu öne sürerek, Ankara’nın bu tutumunun iki ülke arasındaki herhangi bir görüşmeyi zorlaştırdığını söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis devlet televizyonu ERT’ye verdiği röportajda, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler’e (BM) gönderdiği mektuplarda Atina’nın adalar üzerindeki egemenlik hakkını sorguladığını söyledi ve bu mektupları “saçma” olarak nitelendirdi.

Miçotakis, “Böyle bir saçmalık hakkında bir tartışma yapamayız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir noktada bir araya geleceklerini ve iletişimi koparmamaları gerektiğini savunan Miçotakis şöyle konuştu:

“Birbirimizle konuşmamız ve tartışmamız gerekiyor. Aynı fikirde olmadığımız konusunda hemfikiriz fakat farklılıklarımızı çözmek için bir çerçeve anlaşmamız lazım.”

Ne olmuştu?

Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye siyasi tarihinde her zaman inişli-çıkışlı seyreden Ankara-Atina ilişkileri şu günlerde en gergin dönemlerinden birini yaşıyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 Mayıs’taki kabine toplantısının ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e yönelik “Artık benim için Miçotakis diye biri yok” ifadelerini kullanmış, partisinin 1 Haziran’daki TBMM grup toplantısında Atina’ya seslenmiş ve “Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yolda kalırsın. Arkadaşlarıma da söyledim, ikili görüşmeler yapmayacaklar” diyerek Yunanistan’a gözdağı vermişti.

9 Haziran’da İzmir’de düzenlenen Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı’nda da konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Sayın Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarma yapıyor. Adaları silahlandırmaktan vazgeçsinler. Şaka yapmıyorum, kararlıyım” diyerek Atina’yı uyarmıştı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise dün Yunanistan ve Türkiye’yi, gerginliği tırmandırabilecek herhangi bir eylem ya da söylemden kaçınmaya çağırmıştı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.