Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen: “Türkiye AB üyeliğine 1999 yılından daha uzak bir noktada”

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye’nin AB üyeliğine dair açıklamalarda bulundu. Von der Leyen, Türkiye’nin AB’ye ve tam üyeliğe çeyrek asır öncesine kıyasla daha uzakta olduğunu söyledi.

Kathimerini’nin de aralarında olduğu Avrupa’daki bazı gazetelere konuşan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ankara’nın birliğe tam üyeliği ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’ya karşı alınan yaptırımlara katılmama tercihini değerlendirdi.

“Süreç başvuru yapan ülkenin elinde”

AB’ye tam üyelik yolunda Brüksel ile uyumun çok önemli olduğu belirten von der Leyen, “Türkiye tam üyelik süreci için 1999 yılına oranla daha uzakta” dedi.

Von der Leyen, katılım sürecinin liyakate dayalı olduğunu ve üyelik sürecinin devam etmesinin başvuru yapan ülkenin elinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Ursula von der Leyen

Rusya’nın Avrupa’ya karşı yürüttüğü enerji savaşına da değinen AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, birliğin gereken tüm adımları attığını ve bu konuda acil eylem planları hazırladığını belirterek, şöyle konuştu:

“Enerji kaynaklarının verimli kullanımından, enerji tasarrufuna ve ihtiyaçların önceliklendirilmesine kadar gerekli tüm adımları içeren acil durum planlarımız hazır. Bu planlar sadece Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından yapılmadı. Biz sorunu ciddiye alıyoruz ve gerekli tüm hazırlıkları yapıyoruz. Hâlâ yapılması gereken işler olduğunu biliyorum. Koşullar oldukça ciddi. Ama ben özellikle bu konuda endişeli değilim.”

Kaynak: Kathimerini

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.