Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (124): Pınar Gültekin cinayeti – Fail insanlığı, yargı adaleti öldürdü

“Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de Muğla’nın Ula ilçesinde kayboldu. Beş gün sonra Menteşe ilçesi kırsalındaki ormanlık alanda ölü bedeni bulundu. İki yıl süren davanın 13’üncü duruşmasında, 20 Haziran 2022’de karar çıktı. Cinayetin ve yargı sürecinin bize öğrettikleri: Hiçbirimiz güvende değiliz. Her kayıp kadın ve çocuk kayıp ihbarı ciddiye alınmalı. Erkek yargıda erkeklik indirimleri son çıkan yasa ile tam gaz devam ediyor. Cemal Metin Avcı Pınar’ı, yargı adaleti öldürürken aile ve çete kavramları iç içe geçerek insanlığı öldürdü. Cinsiyet eşitliği inkar edildiği için varlığı ikincilleştirilen kadının yaşarken de öldürüldükten sonra da hayat ve haysiyetine önem verilmeyen bir toplum algısında aileler cinayeti ve/veya delilleri gizlemek, suçu örtmek için işbirliği yapıyorlar. Kadınlara yönelik cins kırımın bu denli yaygınlaşmasının nedeni, eril şiddet faillerinin yalnız olmayışı. Aile, yargı, siyaset, toplumsal algı; hepsi kadın cinayetlerinde fail erkekle işbirliği halinde.”

Pınar Gültekin davasında katil Cemal Metin Avcı’ya “haksız tahrik” indirimi uygulanmasına verilen tepkilerin bir karşılığı olacak mı? “Haksız tahrik” indirimi kadın cinayetlerinin nasıl önünü açıyor? Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.