Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp’in “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla tutuklanmasının ardından ilçe milli eğitim müdürlüğünden tepki çeken mesaj

Diyarbakır’da, genel merkez tarafından görevden alındıktan sonra gözaltına alınan ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla tutuklanan eski MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ile ilgili bir ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından WhatsApp’tan paylaşılan mesaj tepkilere neden oldu. Okul müdürlerine gönderilen mesajda, olayı adli makamlara bildiren müdürün özel mesaj ile ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirilmesi istendi. İlçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, mesajın bir şube müdürü tarafından bilgi amaçlı yazıldığını söyledi.

Görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp’ın “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla tutuklanmasının yankıları sürüyor. Diyarbakır’daki merkez ilçelerinden birinin ilçe milli eğitim müdürlüğünün okul müdürlerinin olduğu WhatsApp grubundan da paylaştığı mesaj tepkilere neden oldu.

Mesajda, cinsel istismar olayı ile ilgili bir haber linki paylaşılarak, şöyle denildi:

“Merhaba değerli müdürlerim. Son günlerde basında çıkan bazı haberlerde bir siyasi parti il başkanının bir okul müdürünce şikayet edildiği bilgisi mevcuttur. Konu ile ilgili bilgisi okul müdürünün özelden ilçe müdürümüzle irtibata geçmesi gerekmektedir. İyi çalışmalar dilerim.”

Medyascope’un ulaştığı bazı okul müdürleri, “Olay zaten adlı makamlara intikal etmiş ve soruşturma açılmıştır. Olay devletin ilgili birimleri tarafından bilinirken, neden böyle bir bilgi istenir ki” diyerek mesaja tepki gösterdi.

İlgili ilçe müdürlüğü yetkilileri ise mesajın sorumlu bir şube müdürü tarafından Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Birimi’nin bilgi talebi üzerine yazıldığı ve tepki üzerine silindiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.