Hacer Foggo ve Alphan Telek tartışıyor – Türkiye’de yoksullaşma ve çocuk yoksulluğu

Medyascope özel yayınında Alphan Telek ve Hacer Foggo, Türkiye’de yoksullaşmayı ve özel olarak çocuk yoksulluğu konusunu tartıştı. Programda nesilden nesile aktarılan yoksulluk ele alınırken bunun çocuk yoksulluğu üzerindeki etkisi üzerinde duruldu.

“Temel ihtiyaçlara ve fırsatlara erişemiyorlar”

Hacer Foggo sahadaki gözlemlerini aktarırken özellikle yoksul çocukların yoksulluğu en ağır ve en derin yaşayanlar olduklarının altını çizerken, bu grubun temel ihtiyaçlara ve fırsatlara erişemediğini söyledi.

“Güvencesizlerin güvencesi olacak bir siyasete ihtiyaç var”

Güvencesizlik ve yoksulluk hallerinin siyaset tarafından nasıl ele alınması gerektiği tartışılan son bölümde ise Alphan Telek “Türkiye’de 60 milyon güvencesiz ve yoksul var, bugün güvencesizlerin güvencesi olacak bir siyasete ihtiyacımız var” dedi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.