Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe Beko’da transfer heyecanı: Scottie Wilbekin ve Tonye Jekiri ile sözleşme imzalandı

Transfere hızlı giren Fenerbahçe Beko, yeni koçu Dimitris Itoudis’in isteğiyl Samet Geyik ve Jonathan Motley transferlerinin ardından son olarak Maccabi Playtika forması giyen, 29 yaşındaki oyun kurucu Scottie Wilbekin ile üç yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Sarı-lacivertliler, Unics Kazan forması giyen pivot Tonye Jekiri ile de 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

A Milli Erkek Basketbol takımımızın da formasını giyen Scottie Wilbekin, kolej kariyerini Florida Üniversitesi’nde geçirdikten sonra ilk olarak 2014 yılında Avustralya’nın Cairns Taipans takımı ile profesyonel basketbola adım attı. 2015 yılında ise Yunan basketbolunun köklü ekiplerinden AEK Athens’e transfer olan Wilbekin sezonu burada tamamladı. 2015-2016 sezonunda ise ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka’ya transfer olan yıldız gard burada geçirdiği üç sezonda EuroCup şampiyonluğu ve MVP’liği ödüllerini kazandı.

2018 yılında Türk pasaportu alarak milli formayı giymeye başlayan Wilbekin, aynı sezon İsrail’in Maccabi Playtika Tel Aviv takımına transfer oldu. Maccabi ile birlikte de üç İsrail Ligi şampiyonluğu elde etti. ING Basketbol Süper Ligi’nde yerli oyuncu statüsünde de forma giyebilme imkanına sahip olan yıldız oyun kurucu önümüzdeki üç yıl boyunca Fenerbahçe Beko için mücadele edecek. 

Scottie Wilbekin geçen sezon EuroLeague’de 15.4 sayı, 2.1 ribaund, 4.1 asist ve 1.5 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti. 

Fenerbahçe Beko, Wilbekin transferini bu video ile duyurdu:

https://twitter.com/FBBasketbol/status/1540984727380938753?s=20&t=pzjUMBp-lgJ1T3rrXu_58Q

Scottie Wilbekin’in Darüşşafaka forması ile EuroCup yarı finalinde Bayern Münih’e karşı 41 sayılık harika performansı:

Fenerbahçe Beko, Nijeryalı pivot Tonye Jekiri ile de 1+1 yıllık anlaşma sağladı:

Son olarak Turkish Airlines EuroLeague’de Unics Kazan forması giyen 28 yaşındaki 2.13’lük pivot Tonye Jekiri, Fenerbahçe Beko ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. 

Profesyonel kariyerine 2016 yılında ülkemizde Bandırma Kırmızı takımı ile başlayan Nijeryalı pivot, daha sonra Belçika ekibi Telenet BC Oostende forması giydi. 2018-2019 sezonunda ise Gaziantep Basketbol forması ile ligimize geri dönen Jekiri, burada yakaladığı çıkış ile EuroLeague takımlarından ASVEL’e transfer oldu. ASVEL’de geçirdiği tek sezonun ardından yine EuroLeague ekiplerinden Baskonia ve Unics Kazan’da birer sezon forma giyen Jekiri, Ukrayna-Rusya savaşı sonrasında Rus ekibinden ayrıldı.

Geçen sezon Unics Kazan ile sahaya çıktığı 24 maçta 7.6 sayı, 6.5 ribaund, 1 asist, 1 top çalma ve 0,6 blok ortalamaları yakaladı. Ribaundlardaki hakimiyeti ile bilinen Tonye Jekiri bir yılı opsiyonlu olmak üzere önümüzdeki iki sezon boyunca Fenerbahçe Beko forması giyecek.

Fenerbahçe Beko Tonye Jekiri transferini bu video ile duyurdu:

https://twitter.com/FBBasketbol/status/1541347472496287744?s=20&t=pzjUMBp-lgJ1T3rrXu_58Q

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler