Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: “BDDK kararları ekonomi modelimizi destekler nitelikte”

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK’nın aldığı kararları desteklediği belirten bir açıklama yayımladı. Bakanlığın açıklamasında “Kredi piyasası gelişmelerine yönelik alınan tedbirler, finansal istikrarı destekler niteliktedir” ifadelerine yer verildi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), 24 Haziran Cuma akşamı piyasalar kapandıktan sonra duyurduğu uygulamalar hakkında bir açıklama paylaştı. Açıklamada reel sektör şirketleri için TL cinsinden nakdi ticari krediye erişimlerinin sınırlandırılması kararı için “9 Haziran’da attığımız adımların devamıdır” denilirken bu tedbirlerin finansal istikrarı desteklediği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.