Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

En düşük emekli aylığı üç bin 500 TL’ye çıkarılıyor

En düşük iki bin 500 TL olan emekli aylığının üç bin 500 lira olması kararlaştırıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilen 3600 ek gösterge torba kanununda üç bin lira olması öngörülen en düşük emekli maaşı, teklifin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi sırasında üç bin 500 liraya çıkarıldı.

Öğrenci affı ve ek gösterge artışı sağlayan torba kanunun komisyonda görüşülürken, en düşük emekli maaşının artırılması konusunda tartışma çıktı. Komisyonun HDP’li üyeleri Garo Paylan ve Necdet İpekyüz, en düşük emekli aylığının altı bin liraya çıkarılması için değişiklik önergesi verdi. Bu önerge, AKP ve MHP’li komisyon üyelerinin oylarıyla reddedildi.

AKP ve MHP önergesiyle artış

MHP’li Mustafa Kalaycı ise 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak emekli aylıkları ve kamu çalışanı aylıklarının yüzde 40 civarında artacağını belirtti. Kalaycı, en düşük emekli maaşının da bu oranda artırılmasının uygun olacağını söyledi. AKP ve MHP’li komisyon üyeleri ortak imzalı bir önerge vererek, iki bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının, üç bin 300 liraya çıkarılmasını istedi. Önergenin komisyonda kabul edilmesiyle en düşük emekli maaşı üç bin 500 lira olarak belirlendi. 

Düzenlemenin, TBMM tatile girmeden genel kurulda görüşülerek yasalaşması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.