Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mansur Yavaş üç yıllık icraatını anlattı: “En büyük projemiz kente getirdiğimiz huzur ve dostluk oldu”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) temel atma töreninde bir araya geldi. Törende üç yıllık icraatını anlatan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “En büyük projemiz kente getirdiğimiz huzur ve dostluk oldu” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) “Görev süresindeki 3. Yıl 110 Projenin Temel Atma, Açılış ve Tanıtım Töreni” bugün (29 Haziran) Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik ışık gösterisi ve şarkılar ile başladı. Kısa süren dans gösterisinin ardından kürsüye çıkan ABB Başkanı Mansur Yavaş, kendi döneminde hem yapılan hem de devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

110 projenin tamamını tek tek kısaca anlatan Yavaş, belediyede büyük bir zihniyet değişimi yaşandığını belirterek şöyle konuştu:

“Göreve gelirken Ankara artık betondan, gerginlikten, ranttan kurtulmalı demiştik. Üç yıl sonra bunu büyük oranda başarmanın gururunu yaşıyoruz. En büyük projemiz kente getirdiğimiz huzur ve dostluk oldu. Kentte hesaplaşma dönemi sona erdi, dürüstlük dönemi başladı.

Kenti fıskiyelerle donatmak yerine temiz su hasretini getirmek için çalışmak bu zihniyet değişiminin eseridir. İnsanlar bizden günlük ekmek ve süt istiyor. Bize ulaşan hiç kimse bu kentte yalnız uyumadı. Belediye bütçesinin nereye harcandığını sitemizde yayınlıyoruz. Hesap vermekten büyük keyif alıyoruz. Halkımız maçlara ve siyasi parti mitinglerine zorla gönderilmiyor.”

Yavaş’ın ardından kürsüye gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise oldukça kısa konuştu ve şunları söyledi: “Mansur Bey’e hem teşekkür hem tebrik ediyorum kendisini. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Hepinize hayırlı günler, Kurban Bayramınızı da kutluyorum.”

Kürsüye çıkan son isim ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Millet İttifakı’nın bütün belediye başkanlarına teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Vatandaşları arasında ayrım yapmayan, kendi kentini diğer metropollerle yarışacak düzeye getiren, her kuruşun hesabını veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Bütün belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Türkiye’de de kavgayı bitireceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tamamlanan projelerin açılışı için kurdele kesimi yapıldı. Kurdele kesimine altılı masada yer alan bütün siyasi partilerin temsilcileri ile belediye meclis üyeleri katıldı. 

Yaklaşık iki buçuk saat süren etkinlik Tan Taşçı’nın verdiği konserle son buldu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.