Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li şarkıcı R. Kelly’ye cinsel istismar suçlamasıyla 30 yıl hapis cezası verildi

ABD’de 1990’lı yıllarda üne kavuşan rap şarkıcısı R. Kelly, dün (29 Haziran) kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’li şarkıcı R. Kelly, dün (29 Haziran) New York’ta görülen duruşmada kadınlara ve çocuklara cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 30 yıl hapis cezası aldı. Yargıç kararı açıklarken Kelly’nin suçları planladığını, hesapladığını ve 25 yıl boyunca düzenli olarak işlemeye devam ettiğini belirtti.

Mahkemede konuşan tanıklar, Kelly’nin kendilerine reşit olmadıkları dönemde sadist bir yaklaşım sergilediğini söyledi. Bazı tanıklar, Kelly tarafından yemek yemeden ya da tuvalete gitmeden önce izne tabi tutulduklarını dile getirdi.

Kelly mahkemede söz almadı ancak avukatı Jennifer Bonjean, şarkıcının hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirtti. Kelly, seks ticaretine karıştığına yönelik suçlamaları da reddetti. Avukat Bonjean, karara itiraz edeceklerini belirtti.

Neler olmuştu?

Kelly, Haziran 2002’de çocukların da içinde bulunduğu cinsel istismar videoları çektiği gerekçesiyle suçlanmış fakat 2008’de bu suçlamalardan beraat etmişti. 2017’de Kelly’nin, müzik kariyerleri konusunda yardım almak için kendisine başvuran altı kadını cinsel bir tarikatın içine aldığı iddia edilmişti.

2019’da yayımlanan bir röportajda Kelly, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetmişti. Aynı yıl tutuklanan Kelly, adalete engel olma, çocuklara yönelik istismarda bulunma da dahil olmak üzere çok sayıda suçlamayla karşılaşmıştı.

Kaynak: Euronews

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.