Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Usta oyuncu Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilcam’ın usta isimleri arasında yer alan 85 yaşındaki Cüneyt Arkın’ın bugün (30 Haziran) Teşvikiye Camisi’nde düzenlenen cenaze namazına yüzlerce kişi katıldı. Cenaze töreninde usta oyuncu, alkışlar ve sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

“Battalgazi”, “Kara Murat”, “Malkoçoğlu”, “Öğretmen Kemal”, “Komiser Cemil” gibi birçok unutulmaz filme imza atan usta oyuncu Cüneyt Arkın aniden kalbinin durması sonucu 28 Haziran Salı günü özel bir hastanede tedavi altına alındı. 85 yaşındaki sanatçı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

85 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Cüneyt Arkın için Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) tören düzenlendi. AKM’deki törene; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile sinema dünyasından birçok isim katıldı.

Cüneyt Arkın’ın oğlu Murat Arkın, babasının ardından AKM’de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün sizlerin sayesinde şunu anladım bizim ailemiz sandığımızdan daha büyükmüş. O, hayatında hep ‘milletim’ dedi, ‘halkım’ dedi, ‘vatanım’ dedi ve şimdi cennete gitti biliyorum.”

Arkın’ın diğer oğlu Kaan Polat Cüreklibatır, “Yaşam cesaretinin ta kendisiydi o. Bize düşen de onun eserlerini yaşatmak. Ben, onun önünde sevgi ve saygıyla eğiliyorum. Bana öğrettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşma yapan Ekrem İmamoğlu da “Türk sinemasının en değerli, en üretken, en büyük isimlerinden birisini uğurlamak için bir aradayız. Cüneyt Arkın, sinemanın özdeşleşmiş en kıymetli sanatçılarından birisiydi” dedi.

Arkın’ın çocukluk ve gençlik arkadaşı Yılmaz Büyükerşen, “Bugün hepimiz büyük bir acı içerisindeyiz. Katıksız bir Atatürkçü, halk kahramanıydı. Filmlerinde halk kahramanlarını temsil ederdi” sözleriyle dile getirdi.

AKM’de düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Teşvikiye Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır, sanatçılar Türkan Şoray, Mahmut Cevher, Nuri Alço, Burak Özçivit, Kerem Alışık, Tamer Yiğit, Serdar Gökhan ve binlerce seveni katıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.