Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA’de sezon sonu serbest kalan oyuncuların takımları belli oluyor: Jalen Brunson, New York Knicks’e geçti – Nikola Jokic, Bradley Beal, Ja Morant gibi yıldızlar takımlarında kaldı

NBA off-season’da serbest oyuncu imza attırma dönemi hızlı başladı. New York Knicks Jalen Brunson’ı Dallas Mavericks’in elinden kaparken, MVP Nikola Jokic Denver Nuggets ile NBA tarihinin en pahalı kontratına imza attı.

NBA’de serbest oyuncu imza attırma dönemi başladı. Önümüzdeki sezon için Salary Cap (maaş limiti) 123 milyon 655 bin dolar oldu. En dikkat çeken hamle ise New York Knicks’in Jalen Brunson’a verdiği yüklü kontrattı . Öte yandan Nikola Jokic, takımı Denver ile rekor kontrata imza atarken Bradley Beal, Devin Booker, Ja Morant, Karl Anthony Towns gibi önemli isimler takımları ile maksimum kontratlar yaptı.

Bu sezon hayal kırıklığı yaratan New York Knicks, sezonu Dallas Mavericks formasıyla 16.3 sayı, 3.9 ribaund ve 4.8 asist ortalamaları ile tamamlayan 25 yaşındaki gard Jalen Brunson’ı 110 milyon dolar karşılığında dört yıllığına renklerine bağladı. New York Knicks’in serbest oyuncu pazarındaki bir diğer hamlesi ise sezonu Los Angeles Clippers’ta tamamlayan 24 yaşındaki pivot Isaiah Hartenstein ile iki yıllığına yaptığı 16 milyon dolarlık kontrat oldu.

Serbest oyuncu pazarında ve takas konusunda bir diğer hareketli takım ise Daryl Morey’nin başında bulunduğu Philadelphia 76ers. Draft gecesi 23. sıra seçimi ve Danny Green’i Memphis Grizzlies’e yollayan 76ers, De’Anthony Melton’ı kadrosuna eklemişti. Şampiyonluk seviyesinde bir kadro kurmak isteyen Morey’nin serbest oyuncu pazarındaki hamleleri ise Miami Heat’ten ayrılan veteran forvet PJ Tucker ve Danuel House oldu. Daryl Morey, Houston Rockets’ta da birlikte çalıştığı ikili ile yine aynı çatı altında buluştu. Doğu ekibi, 37 yaşındaki PJ Tucker ile 33 milyon dolara üç yıllık kontrat imzalarken, 29 yaşındaki Danuel House ile de iki yıllığına 8.5 milyon dolarlık kontrata imza attı.

Son iki sezonun MVP’si Nikola Jokic ise takımı Denver Nuggets ile beş yıl için 264 milyon dolarlık kontratla NBA tarihinin en pahalı imzasını attı. Denver Nuggets ayrıca veteran pivot Deandre Jordan bir, forvet Davon Reed ile de iki yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Phoenix Suns ise süper yıldızı Devin Booker ile 214 milyon dolarlık kontrat karşılığında dört yıl daha takımda tuttu.

Washington Wizards ise takımdan ayrılması sıkça gündeme gelen yıldız oyuncusu Bradley Beal ile beş yıllığına 251 milyon dolarlık sözleşme imzalarken, 30 yaşındaki gard Delon Wright ile de 16 milyon dolara iki yıllığına anlaştı. Başkent ekibi ayrıca bir dönem ülkemizde Yeşil Giresun Belediyespor forması giyen 29 yaşındaki uzun forvet Anthony Gill’in sözleşmesini iki yıl uzattı.

Serbest oyuncu pazarının bir başka hareketli takımı Minnesota Timberwolves ise yıldızı Karl-Anthony Towns ile dört yıl için 224 milyon dolarlık yeni kontratla nikah tazeledi. Timberwolves, Memphis Grizzlies’den ayrılan forvet Kyle Anderson ile de 16 milyon dolar karşılığında iki yıllık sözleşme imzaladı.

Memhpis Grizzlies ise genç yıldızı Ja Morant’ın kontratını 193 milyon dolara beş yıl daha uzatırken, yedek oyun kurucusu Tyus Jones ile de iki yıl için 30 milyon dolarlık yeni kontrat imzaladı.

Geçen sezonu hayal kırıklıklarıyla geçiren Los Angeles Lakers, kadrosuna kattığı dört oyuncu ile gecenin en hareketli takımı oldu. Damian Jones ile iki, Lonnie Walker IV, Troy Brown Jr ve Juan Toscano-Anderson ile birer yıllık sözleşme imzaladı.

2020-2021 sezonunun şampiyonu Milwaukee Bucks ise kadrosunda bulundurduğu Bobby Portis ile dört yıl için 49 milyon dolarlık yeni kontrat imzalarken, Jevon Carter ile iki, Wesley Matthews ile de bir yıl sözleşme uzattı. Bucks ayrıca, Utah Jazz’dan ayrılan veteran forvet Joe Ingles’ı da kadrosuna kattı.

Geçen sezonun bir başka hayal kırıklığı Brooklyn Nets ise Patty Mills ve Nic Claxton ile ikişer yıllık yeni sözleşmeler imzaladı. Önümüzdeki iki yılda Mill 14.5, Claxton ise 20 milyon dolar kazanacak.

PJ Tucker’ı kaybeden Miami Heat ise Victor Oladipo ile bir yıl 11 milyon dolar ve Dewayne Dedmon ile iki yıl 9 milyon dolarlık kontratlara imza atarak oyuncuları kadrosunda tutmayı başardı.

Portland Trail Blazers ise genç yıldızı Anfernee Simmons ile dört yıllığına 100 milyon dolarlık yeni sözleşme imzalarken, geçen sezonu Golden State Warriors ile şampiyon tamamlayan gard Gary Payton II ile üç yıl için 28 milyon dolarlık kontrat imzaladı.

Kanada temsilcisi Toronto Raptors ise San Antonio Spurs’ten ayrılan Thaddeus Young ile iki yıl 16 milyon dolarlık sözleşmeye imza atarken, oyuncusu Chris Boucher ile de üç yıl 35 milyon dolarlık yeni sözleşme imzaladı.

Detrois Pistons ise serbest oyuncular Marvin Bagley III ile üç yıl 37 milyon dolar ve Kevin Knox ile iki yıl 6 milyon dolarlık kontratlar yaptı.  

Batı konferansının iddialı ekiplerinden Los Angeles Clippers ise veteran forvet Nicolas Batum iki yıl 22 milyon dolar ve Amir Coffey ile de üç yıl 11 milyon dolarlık yeni kontratlara imza attı. Clippers geçen günlerde pivot Ivica Zubac ile de üç yıl 33 milyon dolarlık yeni kontrat imzaladığını duyurmuştu.

Oklahoma City Thunder ise genç oyuncusu Luguentz Dort ile beş yıl 87.5 milyon dolarlık yeni sözleşmeye imza attı.

Sacramento Kings ise serbest oyuncu Malik Monk ile iki yıl 16 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. 

Orlando Magic ise gard Garry Harris’i iki yıl 26 milyon dolarlık yeni kontratla takımda tuttu.

Jalen Brunson’ı kaybeden Dallas Mavericks ise pivot Javale Mcgee ile üç yıl 20 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Dallas Mavericks geçen günlerde Boban Marjanovic, Sterling Brown, Trey Burke, Marquese Chriss ve 26. sıra seçimi karşılığında Houston Rockets’tan Christian Wood’u kadrosuna katmıştı. 

Houston Rockets ise kadrosunda bulunan Jae’Sean Tate ile üç yıl 22 milyon dolarlık yeni kontrat imzaladı. 

Atlanta Hawks ise geçen günlerde üç draft hakkı ve bir pick swap (draft haklarını takas etme) karşılığında San Antonio Spurs’ün yıldız gardı Dejounte Murray’i kadrosuna katmıştı.

Chicago Bulls ise veteran pivot Andre Drummond ile 2 yıl 6.6 milyon dolarlık yeni sözleşmeye imza attı.

Boston Celtics, Golden State Warriors, Charlotte Hornets, Cleveland Cavaliers, Indiana Pacers, New Orleans Pelicans, San Antonio Spurs  ve Utah Jazz ise ilk günde herhangi bir hamle yapmadı.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.