Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Euro/dolar paritesi 2002 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü

Dolar, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası’nın (FED) faiz yükseltme beklentisinin artması üzerine tüm önemli para birimlerine karşı değer kazanıyor. Bu ivmenin etkisiyle Euro/dolar paritesi 2002’den bu yana en düşük seviyeye geldi.

Euro/dolar paritesi haftanın ilk işlem gününde yüzde 1’i aşan düşüşle 1,0057 seviyesini test etti. Böylelikle paritede 2002’den bu yana en düşük seviye kaydedildi. 

Euro/dolar paritesi saat 11:24 itibarıyla yüzde 0,33 oranında düşüşle 1,0006 seviyesinde hareket ediyor.

ECB faiz kararını 21 Temmuz’da açıklayacak

Euroda görülen bu değer kaybında Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz artırımlarında daha sakin davranabileceği beklentisi de etkili oluyor. ECB’nin temmuz ayı toplantısında 11 yıl sonra ilk faiz artırımını gerçekleştirmesi bekleniyor. ECB temmuz ayı politika faiz kararını 21 Temmuz’da Türkiye saati ise 15:15’te açıklayacak.

ABD enflasyon verileri 13 Temmuz’da açıklanacak

Fed New York Şubesi, 13 Temmuz’da açıklanacak olan Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisinin yüzde 6,8’e yükseldiğini söyledi. 

ABD’de geçen ay açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta aylık yüzde 1 artarken, yıllık yüzde 8,6 ile Aralık 1981’den bu yana kaydedilen en yüksek artışı göstermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.