Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD liderlerinden Mahir el-Agal Suriye’de öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) yaptığı açıklamaya göre IŞİD liderlerinden Mahir el-Agal Suriye’de öldürüldü.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), IŞİD liderlerinden Mahir el-Agal’ın Suriye’nin kuzeybatısında, Afrin’in Cinderes beldesi yakınlarında insansız hava aracıyla düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, “Operasyonun başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlamak için kapsamlı bir planlama yapıldı. İlk inceleme, herhangi bir sivil zayiat olmadığını gösteriyor” denildi.

El-Agal’ın Irak ve Suriye dışında IŞİD ağları geliştirmekten sorumlu olduğunu belirtildi.

El Kureyşi’nin öldürüldüğünü Joe Biden duyurmuştu

ABD özel birliklerinin geçen şubat ayında, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonda, IŞİD lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi öldürülmüştü. Kureyşi’nin ölümü, ABD Başkanı Joe Biden tarafından duyurulmuştu.

IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi de 2019 yılının Ekim ayında İdlib’de düzenlenen operasyonda öldürülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.