Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (127): İzmir’de translara yönelik polis şiddeti, İstanbul Sözleşmesi eylemleri

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu hafta, 18 Haziran Derneği’nden Özen Sarıoğlan ile İzmir’de translara yönelik polis şiddetini konuştuk.

Editör: Edanur Tanış  / Katkı sağlayanlar: Rona Şenol, Elif Su Sara Balıkçı 

Prodüktör: Özgün Can Özgül 

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini hukuka uygun bulan Danıştay 10. Dairesi, Ankara Barosu’nun, sözleşmeden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla çıkılması kararının iptali istemini reddetti. İkiye karşı üç oyla alınan kararın diğer savunmalar beklenmeden verildiği görüldü.

İzmir’in Alsancak ilçesinde 17 Temmuz’da gece saatlerinde evlerinin önünde bekleyen trans kadınları bekçiler ve polisler, şiddet uygulayarak gözaltına aldı. 18 Haziran Derneği, yaşanan polis şiddetine ilişkin açıklama yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum Naci İnci’nin kararıyla, hiçbir gerekçe gösterilmeden LGBTİ+ filmlerinin gösterimi engellendi. Gösterimi engellenen filmlerden biri de görevden atılma kararı yakın zamanda iptal edilen Can Candan’a aitti.

LGBTİ+ aktivistleri, Gaziantep Onur Haftası’nı hedef gösteren kurumlar ve 105 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, Gaziantep Valisi Davut Gül’ü de Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na şikayet etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.