Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri: “Levent Göktaş cevap ver, H.B. ve M.B. nerede?”

Cumartesi Anneleri, Necip Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili aranan emekli Albay Levent Göktaş ile ilgili açıklama yaptı. Göktaş’a gözaltında kaybedilen H.B. ve M.B.’nin akıbetini soran Cumartesi Anneleri, dönemin İçişleri Bakanı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, yargı makamlarına ve Göktaş’ın avukatlarına seslendi.

“H.B. ve M.B.’nin isimlerini MAK’ın ölüm listesine Levent Göktaş yazdı”

“Bugünlerde Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili olarak kamuoyunun gündemine gelen Albay Levent Göktaş için bizim de söyleyecek sözümüz var” diyen Cumartesi Anneleri, “Yıllarca Galatasaray’dan sormuş ama savcıları harekete geçirememiştik. Şimdi tekrar soruyoruz: Levent Göktaş cevap ver; AKP’li bir milletvekilinin babası H.B. ve dayısı M.B. nerede?” diye sordu.

14 yıl boyunca TSK’nın kadrolu tercümanı, istihbaratçısı, sorgucusu olarak görev yapan Yıldırım Beğler’in 2009 yılında Sabah gazetesine verdiği ve günlerce süren röportajındaki ifşaatlarına dikkat çeken Cumartesi Anneleri, “Beğler, H.B. ve M.B.’nin isimlerinin MAK’ın ölüm listesine Levent Göktaş tarafından kendi el yazısıyla eklendiğini söylemişti. Kendisinin gözaltına alıp Göktaş’a teslim ettiği bu kişilerin sorgu sonrası öldürüldüklerini açıklamıştı. Ancak bu iddialarla ilgili Levent Göktaş yargı önüne hiç çıkmadı” dedi

Levent Göktaş

“Hakikate barikat kurmayın”

Yargı makamlarına, dönemin İçişleri Bakanı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ve Göktaş’ın avukatlarına seslenen Cumartesi Anneleri, şu çağrıyı yaptı:

“Yargı makamlarına sesleniyoruz: Harcı evlatlarımızın kanı ile karılan duvarları tahkim etmekten vazgeçin; maddi gerçeği açığa çıkartma ve adaleti sağlama görevinizi yerine getirin.

H.B. ve M.B. ‘nin aileleri olaydan bir hafta sonra dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’le görüşmüştü. Akşener onlara olayın aydınlatılacağı sözünü vermişti. Ama kayıplardan bir daha haber alınmadı.

Akşener’e sesleniyoruz: Olayın neden aydınlatıl(a)madığını açıklayın.

Göktaş’ın avukatlarına hatırlatıyoruz: Adı ölüm listeleri, ölüm kazanları, gözaltında kaybetme, siyasi cinayet iddiaları ile gündeme gelmiş olan müvekkilinizi savunmak sizin kararınız ama hakikate barikat kurmayın, açıklamalarınızı hukuka ve vicdana bağlı kalarak yapın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.