Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (30 Temmuz 2022): AKP döneminde üniversitelerin dönüşümü, vaka sayısı altı kattan fazla arttı & İlhan İrem’e veda

ODTÜ Rektörlüğü’nün her yıl Devrim Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet törenini “güvenlik” gerekçesiyle iptal etmesi kararına karşı öğrenciler rektörlük binası önünde eylemdeydi. Öğrenciler, rektörlük binasının önünde “Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz” sloganları attı. Ardından öğrenciler rektörlük binası önünde açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı 18-24 Temmuz haftasına ait koronavirüs tablosunu açıkladı. Resmi verilere göre haftalık vaka sayısı 365 bin olurken 157 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bir önceki haftaya göre vaka sayısı yaklaşık 140 bin, vefat sayısı ise 61 kişi arttı.

Sanatçı İlhan İrem için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) anma töreni yapıldı. Törene, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı. İrem’in naaşı, vasiyeti üzerine Aşiyan Mezarlığı’na defnedildi.

“Haber Hafta Sonu”nda bu akşam, siyasetbilimci Dinçer Demirkent, AKP döneminde üniversitelerin dönüşümünü yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.