Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Somay ile Akıntıya Karşı (44): Taraftar kimin tarafındadır?

Bülent Somay, Akıntıya Karşı’da bu hafta UEFA Şampiyonlar Ligi eleme maçında Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe’nin taraftarının, Ukraynalı takıma yönelik “Vladimir Putin” tezahüratını yorumladı.

“Fenerbahçe tribünleri ‘Putin’ diye bağırmış mı? Bağırmış. Bu tür olayları işine geldiğinde görmezden gelen UEFA olayı büyütmüş mü? Büyütmüş. Ama Konya’da bomba kurbanlarını yuhalayan tribünler başka bir kültürün insanları mıydı? Sıkışınca Afrikalı oyuncular aleyhinde ırkçı tezahürat yapanlar başka bir gezegenden mi geliyor? On binlerce insanı bir tribüne doldurur, kuralları ve adalet anlayışı belirsiz bir oyuna bağlarsanız, öfkelendiklerinde asıllarına, yani ırkçılığa ve milliyetçiliğe rücu edeceklerdir. Hiç şaşırmayalım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.