Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Somay ile Akıntıya Karşı (89) | Arjantin: 1; Hollanda: 1; Biz: 0

Arjantin’de aşırı sağcı Javier Milei, 19 Kasım’da yapılan seçimlerin ardından cumhurbaşkanı seçildi. 21 Kasım Salı günü verdiği röportajda Milei, 10 Aralık’ta göreve başlayacak hükümetinin harcamalarda kesinti yapmak zorunda kalacağını söyledi. Bu, Milei’nin mitinglere de elinde taşıdığı elektrikli testereyle sistemi ve hükümeti budama vaadinin bir parçasıydı.

OKUYUN – Yasal organ ticareti, peso yerine dolar, merkez bankasının kapatılması ve daha neler neler: İşte Milei’yi Arjantin’de iktidara taşıyan vaatler

Hollanda’da 13,6 milyon seçmen siyaseti bırakma kararı alan Başbakan Mark Rutte’nin yerine geçecek ismi belirlemek için geçen hafta sandık başına gitti. Yarışı, İslam karşıtı popülist Geert Wilders’in lideri olduğu aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) kazandı.

OKUYUN – “Hollanda’nın Trump’ı”, İslam ve göç karşıtı: Seçim zaferi Avrupa’yı şaşkına çeviren aşırı sağcı Geert Wilders kimdir?

Bülent Somay, Akıntıya Karşı’da değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.