Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evli olduğu erkek tarafından öldürülen Kader Değirmen’in ailesi adalet bekliyor – Mahsun Gül: “Ablamın öldürüldüğü gece Halis Değirmen tek değildi, katilin ve ona yardım edenlerin en ağır cezayı almasını istiyoruz”

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan Kader Değirmen (38) evli olduğu Halis Değirmen tarafından 14 Temmuz’da öldürüldü. Halis Değirmen, kardeşinin kimliğiyle ve nakit parayla kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı. Medyasscope’a konuşan Kader Değirmen’in kardeşi Mahsun Gül, ablası için adalet istediklerini dile getirdi.  

İki çocuk annesi  Kader Değirmen (38), İzmir-Buca’da yaşadığı çiftlik evinde ölü bulundu. Değirmen’i oğlu, kesici ve delici aletlerle yaralanmış bir şekilde buldu. İddiaya göre Kader Değirmen’in eşi Halis Değirmen (55) oğlunu arayıp, “Annenle biraz tartıştık ona bakmaya git” dedi ve olay yerine gelen 22 yaşındaki oğlu annesinin cansız bedeni ile karşılaştı.  

Halis Değirmen

Mahsun Gül: “Ablamın öldürüldüğü gece Halis Değirmen tek değildi”

Medyascope’a konuşan Kader Değirmen’in kardeşi Mahsun Gül, Halis Değirmen’in cinayetten sonra kardeşi A.D.’nin kimliği ve nakit parayla bir kamyonla kaçmaya çalışırken yakalandığını anlattı. Gül, kardeşinin öldürüldüğü gece olay yerinde Halis Değirmen’in birlikte olduğu R.S. isimli kadının da bulunduğunu söyledi. İddiaya göre Kader Değirmen, çiftlik evinde evli olduğu erkekle R.S.’yi birlikte gördü ve bunun üzerine çıkan tartışma sonucunda öldürüldü. Gül, “Ablamın öldürüldüğü gece Halis Değirmen tek değildi. Ablamı tek başına öldürmedi, çiftlik evindeki çobanlar R.S..’nin Halis Değirmen ile o gece ablamın öldürüldüğü yerde olduğunu gördüklerini anlattı” dedi. 

“Halis Değirmen’in yanında olan R.S. ve abisinin kaçmasına yardımcı olan A.D. neden tutuklu değil?”

Olay akşamı gözaltına alınan Halis Değirmen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken R.S. serbest bırakıldı. Kardeşinin ölümünün aydınlatılmasını ve adaletin yerini bulmasını istediklerini söyleyen Gül, “Ablam öldürüldü. Acımız çok taze ama adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ablam aldatıldığını görüyor hem de kendi evinde. Kimse böyle bir şeyi kabul edemez. O gece Halis Değirmen’in yanında olan R.S. ve abisine kendi kimliğini verip kaçmasına yardımcı olan A.D. neden tutuklu değil? A.D. polislere ‘Benim haberim yoktu demiş” diye konuştu. 

“Katilin ve ona yardım edenlerin en ağır cezayı almasını istiyoruz”

Ablasının uzun süredir şiddet gördüğünü ancak toplum baskısı nedeniyle boşanmayı kabul etmediğini dile getiren Gül, şöyle devam etti: “Biz ailesi olarak Erzurum’da yaşıyoruz. Ablamla hep konuşurduk telefonda ama onu bir türlü boşanmaya ikna edemedim. Utanıyordu, ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ diyordu. Benim ablam canımdan oldu. Ne gerekiyorsa yapacağız, avukat da tutuyoruz. Şu an görüşme sürecindeyiz. Katilin ve ona yardım edenlerin en ağır cezayı almasını istiyoruz. Kardeşimin hakkını hep birlikte arayalım.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.