Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vatandaşla Kılıçdaroğlu arasında PKK polemiği


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li 128 milletvekili bugün (2 Ağustos) grup toplantısı için Erzurum’a gitti. Kılıçdaroğlu, çok sayıda esnafın dükkanlarını ziyaret etti ve sorunlarını dinledi. Bir vatandaşın Kılıçdaroğlu’na PKK ile işbirliği yaptığını söylemesi üzerine CHP lideri, vatandaşa “Kim PKK’ya yandaşlık yapıyorsa Allah belasını versin” cevabını verdi. Kılıçdaroğlu ile vatandaşın diyaloğu şöyle gelişti:

Vatandaş: Onu niye yandaş alıyorsunuz, PKK’yı. Bizim kanımızı emenleri? 

Kemal Kılıçdaroğlu: Kim PKK’ya yandaşlık yapıyorsa Allah belasını versin. Kim çadır mahkemeleri kurduysa, PKK’yı davet ettiyse, PKK ile miting yaptıysa Allah belasını versin, tamam mı?

Vatandaş: Peki onunla ittifak kurdu?

KK: Kim kurdu?

V: Altılı masa. Direkt çıkıp “Cumhurbaşkanı adayıyım” diyemiyorsun.

KK: Altı kişi karar vereceğiz

V: HDP altılı masada yok mu?

KK: Yok efendim içinde, bak sayıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi.

V: Hayır, o da sizin ittifak içinde.

KK: Kim söyledi? Ben saydım sana altılı masayı. Bak bir şey söyleyeyim sen böyle yanlış propagandalara inanma.

V: Ben televizyonda devamlı seyrediyorum.

KK: Sen bırak onları. Bu kardeşine inan, ben yalan söylemem. Yalan söyleyenlere de inanma. PKK’nın saldırısına uğrayan kişi benim. Böyle yanlış propagandalara sen de inanma. Aynen yalan söylüyorlar. Bunu söyleyen adamlar eğer cesaretleri varsa karşıma çıkarlar. Bak bu kadar açık bu kadar net söylüyorum. Beni için iki tane kırmızı çizgi var. Bir vatan, iki bayrak. Ben kimsenin kimliği ile uğraşmam. Ben kimsenin inancı ile de uğraşmam.

V: Bu PKK ile sizin ittifak kurmanız milleti heder ediyor.

KK: Öyle bir şey yok, anlaştık mı?

V: Anlaştık.

KK: Altı partiyi öğrendin mi?

V: Öğrendim.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.