Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (129): LGBTİ+ mahpusların durumu, First Kill’in yeni sezonunun iptali

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu hafta, İnsan Hakları Derneği (İHD) LGBTİ+ Komisyonu’ndan Destina Tokmak ile LGBTİ+ mahpusların yaşadıklarını konuştuk. 

Editör: Edanur Tanış  / Katkı sağlayanlar: Elif Su Sara Balıkçı

Prodüktör: Özgün Can Özgül

Netflix, 97 milyon saatin üzerinde izlenmesi olan vampir lezbiyen draması First Kill’i iptal etti. Dizinin ikinci sezonu çekilmeyecek.

KeSKeSoR Amed LGBTİ+ oluşumu ve Barış için Kültürel Araştırmalar Derneği’nin 2013-2018 yıllarında Diyarbakır’da yaşayan LGBTİ+’larla araştırma yaptı. “Yakın Geçmişten Olası Geleceğe Barışı Yeşertmek” raporunu Atalay Göçer ve Aysel Fidan hazırladı. 

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün LGBTİ temalı film gösterimi rektörlük tarafından iptal edildi. Üniversitenin tüm kulüpleri birleşip filmi Güney Meydan’da izleyerek sansürü deldi.

Trans mahpus Buse, cinsiyet uyum sürecini hapishanenin revirinde tamamladı. Şimdi, kadın nüfus cüzdanını istiyor.

Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi avukatları ve Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nin girişimleriyle Aksaray T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen LGBTİ+ mahpus M.K yeniden intihar girişiminde bulundu. Talebi, tecritin bitmesi ve LGBTİ+ koğuşunda kalmak.

İran’da çok sayıda kadın, ülkede giderek sıkılaştırılan giyim yasalarına tepki olarak hem kapalı hem de kamusal alanlarda başörtüsüz fotoğraflarını ve videolarını paylaşıyor. Mücadeleye, LGBTİ+’lar ve başörtüsüne inanan ama zorunlu başörtüsüne karşı olan kadınlar da destek veriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.