Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş saldırıya uğradı

Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan AVF Başkanı Haydar Baki Doğan, “Federasyonumuz İkinci Başkanı, Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı. Genel sağlık durumu iyi olan Selami Başkanımıza geçmiş olsun diyor, faillerin bir an evvel bulunmasını temenni ediyoruz” diye yazdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle yazdı:

“Kartal Cemevi Vakfı Başkanı sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu ailesi ile görüşerek teyit ettim. Son derece nazik kişiliğe sahip sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış bu saldırıyı kınıyorum. Kendisi ile dayanışma için yanına geçiyorum”.

AKP İstanbul Milletvekili Serkan Doğan da saldırıya sosyal medya üzerinden tepki gösterdi:

“Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Sn. Selami Sarıtaş’a yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıyı yapanlar cezasız kalmayacaktır. Muharrem ayını idrak ettiğimiz bu günlerde kardeşliğimize kast edenlere karşı birlik ve beraberliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz”.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu saldırıya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı:

“Karanlık eller, yine kirli oyun peşinde. Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Sn. Selami Sarıtaş’a evinin önünde yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacaksınız”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.