Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener Niğde’nin beldelerinde esnafla görüştü – Bir çiftçinin 60 bin liralık faturasını gösterdi: “Başka söze gerek yok”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde’nin ilçe ve beldelerini gezdi, esnafla görüştü. Akşener, Yeşilgölcük beldesinde bir çiftçinin uzattığı 60 bin liralık elektrik faturasını, kendisini izleyenlere göstererek, “Bunu gördükten sonra zaten konuşmanın anlamı yok” dedi.

Konuşmasında sık sık, “Bu harami düzeni yıkacağız” vurgusu yapan Akşener, yeni bir siyaset anlayışını inşa edeceklerini söyledi. Akşener, “5-10-11 maaş alan danışmanlar varken, senin çocuğun üniversite mezunu olarak iş bulamıyorsa, 92-86 puanla atanamıyorsa bu işte bir dümen vardır demektir” diye konuştu. 

Türk Telekom’un devri ve Ankapark sürecine değinen Akşener, “Topla ikisini, 38 milyar lira. Birilerinin cebine girmiş, kimin cebinden çıkmış, hepimizin cebinden çıkmış”  dedi ve bu parayla yapılabilecekleri sıraladı. Akşener, bir çiftçinin uzattığı 60 bin liralık elektrik faturasını kendisini izleyenlere gösterdi ve “Bunu gördükten sonra zaten konuşmanın anlamı yok. Nasıl ödeyeceksin kardeşim” diyerek tepki gösterdi.

“İşte sözün bittiği yer”

Türk Telekom’un satıldığı Lübnanlı Hariri ailesini hatırlatan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“5-10-11 maaş alan danışmanlar, yan gelip yatan danışmanlar, saraylarda oturanlar, 500 milyon dolarlık uçaklarla uçanlar, bir ayda 60 bin lira elektrik faturası gelen bir çiftçi… İşte sözün bittiği yer. O 38 milyar lira ile bunlar olmayabilirdi ama bir Haririler, iki tane de müteahhit cebini doldurdu gitti.”

Toplantıyı serbest kürsüye dönüştürdü

Akşener Niğde’nin Yeşilgölcük ve Çiftlik beldeleri ile, Altunhisar ilçesini ziyaret etti. Esnafla, çiftçilerle konuştu, sorunlarını dinledi ve Altunhisar ilçesinde bir çay bahçesinde kısa bir konuşma yaptıktan sonra mikrofonu vatandaşlara uzatarak, toplantıyı serbest kürsüye dönüştürdü.

Akşener, daha önce İYİ Parti olarak hiç gidilmeyen, seçmen tabanı olarak geçmiş dönemlerde MHP’ye oy veren ilçe ve beldeleri ziyaret ediyor. Niğde, TBMM’de üç milletvekili ile temsil ediliyor. 2018 seçimlerinde şehirden AKP iki milletvekili, CHP ise bir milletvekili çıkarmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.