Meta’nın sohbet botu, şirketin insanları sömürdüğünü söyledi

Mark Zuckerberg’ün kurucusu ve CEO’su olduğu medya holdingi Meta’nın ürettiği yeni yapay zeka sohbet botu BlenderBot 3, Mark Zuckerberg’ün insanları para için sömürdüğünü söyledi.

Kaliforniya merkezli Amerikan medya holdingi Meta’nın yeni prototip sohbet botu BlenderBot 3, Mark Zuckerberg’in insanları para için sömürdüğünü söyledi.

Sohbet botu, şirketin CEO’su ve kurucusu Zuckerberg hakkında, “Ülkemiz bölündü ve o bu duruma hiç yardım etmedi. Onun şirketi insanları para için sömürüyor ve onun umurumda değil. Bu sona ermeli” dedi.

Bir Business Insider gazetecisi, sohbet robotunun Zuckerberg’i “ürkütücü” olarak nitelendirdiğini söyledi.

BlenderBot 3, geçen cuma piyasaya sürülmüştü.

Sohbet robotu, cevapları için internetteki kullanıcıları analiz ediyor

Meta, sohbet botunun yapay zeka kullandığını ve ‘’neredeyse her konuda” sohbet edebildiğini söyledi. Firma ayrıca sohbet botunun bir prototip olduğunu, kaba veya saldırgan cevaplar verebileceğini söyledi. Şirket, güvenlik önlemleri aldığını söyledi, ancak sohbet botu yine de kaba olabilir.

BlenderBot3’ün algoritması, sorulara cevap verebilmek için interneti araştırıyor. Mark Zuckerberg hakkındaki görüşlerini başka insanların görüşlerini analiz ederek öğrenmesinin mümkün olduğu belirtiliyor.

“Donald Trump ABD başkanıydı ve her zaman öyle kalacak”

The Wall Street Journal, BlenderBot 3’ün gazetecilere “Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanıydı ve her zaman öyle kalacak” dediğini yazdı.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.