Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki malikanesine FBI tarafından yapılan baskının yankıları sürüyor. Washington Post’a konuşan kaynaklar, FBI’ın Trump’ı malikanesine sakladığı gizli belgelerin arasında nükleer silaha ilişkin belge de aradığını belirtti.
Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki malikanesi Mar-a-Lago’da gerçekleştirilen aramanın ardından tartışma sürüyor.
Washington Post’a konuşan kaynklar, FBI’ın Trump’ın malikanesinde nükleer silaha ilişkin de belge aradığını aktardı.
Soruşturmaya yakın isimler, FBI’ın ne tür belgeler aradığını veya nükleer silaha ilişkin belgenin ABD’ye ait olup olmadığını belirtmedi.
Trump, başkanlığı döneminde ABD’nin nükleer gücüne odaklanmıştı
Trump, Beyaz Saray’dayken ABD’nin nükleer gücüne odaklanmıştı ve çok gizli bilgilere sahip olmakla övünüyordu.
Bob Woodward, Trump’ın başkanlığı döneminde yaşadıklarıyla ilgili yazdığı kitabında Trump’ın kendisine şunları söylediğini aktardı:
“Görmediğiniz veya duymadığınız şeyler var. Putin ve Xi’nin daha önce hiç duymadığı şeylere sahibiz. Sahip olduğumuz şey inanılmaz.”
Woodward, bu konuşmadan sonra kendisine ABD’nin kimse tarafından bilinmeyen yeni bir silah sistemine sahip olduğu söylendiğini aktardı.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Oku: FBI, eski ABD Başkanı Trump’ın Florida’daki evini bastı
Oku: Trump, bugün New York Başsavcısı’na ifade verecek
Oku: Mal varlığıyla ilgili diyet kola içerek ifade veren Trump, sessiz kalma hakkını kullandı
Kaynak: Guardian
Derleyen: Burak Siperli