Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğuş Üniversitesi’ndeki zam protestoları büyüyor: Yönetim, okul bünyesinde çalışan öğrencileri işten attı, bursları kesmekle tehdit ediyor

Doğuş Üniversitesi’nde okul ücretlerine yapılan fahiş zamdan sonra öğrencilerin protestoları devam ediyor. Medyascope’un ulaştığı bilgiye göre protestolara katılan bazı öğrencilerin okula giriş kartları iptal edildi. Okul bünyesinde çalışan öğrencilerin bir kısmı “üniversitenin marka değerine zarar verdikleri” gerekçesiyle işten atıldı ve kendilerine aldıkları bursların kesilebileceği söylendi. 

Medyascope’a konuşan ve adını vermek istemeyen Doğuş Üniversitesi öğrencisi, protestolara katılan bir öğrencinin okula girmek için kullandığı öğrenci kartının bu sabah (16 Ağustos) iptal edildiğini söyledi. Öğrencinin kartı öğle saatlerinde kullanıma tekrar açıldı. Medyascope’a konuşan Doğuş Üniversitesi öğrencisi, yaşananları şöyle anlattı: 

“Şu an okula sorunsuz bir şekilde girebiliyorum. Eylemlerde göz önünde duran bir arkadaşımız vardı, kartı bloke edilmiş. Ben de eylemlerde bulunduğum için okuldaki görevimden alındım. Kartı iptal edilen arkadaşımız eyleme katılan bir öğrenciydi, ‘Herkesin kartı bu şekilde oluyor’ diyerek arkadaşımızın kartını bloke etmişler.Medyascope’a konuşan kişi, yönetimin bloke kararını birkaç saat sonra kaldırdığını ve öğrencinin kartını kullanabildiğini söyledi.

“Okulun marka değerini kirletiyorsun”

Aynı öğrenci, üniversite yönetiminde görev alan bir kadın tarafından tehdit edildiğini ve okul bünyesindeki işinden atıldığını da söyledi: “Okulda çalışan bir kadın tarafından tehdit edildim. ‘Okulun marka değerini kirletiyorsun, sana mama veren eli ısırıyorsun. Sana yemek verilen kaba tükürüyorsun’ tarzında ifadeler kullandı. Ben sakin kaldım, tepki vermedim. Konuşmanın sonunda ise bana tehditkâr şekilde ‘Kendine dikkat et’ dedi. Daha önceden de ‘ÖSYM bursun kesilecek’ gibi tehditler almıştım. Hukuken hakkımızı aramaya çalışıyoruz.” 

Eyleme katılan öğrencinin kartı iptal edildikten sonra protestolarda yer alanların endişelerinin arttığını vurgulayan üniversite öğrencisi, kayıtlarının silinmesinden de korktuklarını söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.