Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hanefi Avcı’dan Süleyman Soylu’ya suç duyurusu, Erdoğan’a açık mektup

Eski Emniyet Müdürü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi Başkanı Hanefi Avcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu. Avcı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da bir mektup yazdı.

Eski Emniyet KOM Daire Başkanı ve İstihbarat Başkan Yardımcısı Hanefi Avcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da şikayet dilekçesi yazarak, Soylu hakkında inceleme yapılmasını istedi.

Hanefi Avcı, Soylu ve Aktaş’ın kendisini FETÖ ve PKK ile irtibatlı göstererek “görevi kötüye kullanma” ve iftira” suçunu işlediklerini, rütbelerinin geri alınmasına sebep olduklarını öne sürdü.

Meslek hayatı boyunca FETÖ ile mücadele ettiğini ve “Haliçte Yaşayan Simonlar” adlı kitabında da bu örgütün henüz “cemaat” ismi ile bilinirken iç yüzünü ortaya çıkardığını belirten Avcı, bazı TV kanallarında katıldığı programlarda “Yakalanan her uyuşturucu kaçakçısının devlet yetkilileri ile fotoğraflarının bulunması uygun olmaz” yönündeki eleştirileri üzerine, Süleyman Soylu’nun bu sözleri üzerine alındığını belirtti.

Avcı, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunu hukuka aykırı bulduğu yönündeki demeçleri sonrası da kendisine “PKK ile itisaklı” suçlaması yapıldığını hatırlatarak, sekiz yıl Diyarbakır’da daha sonra da İstanbul’da PKK’ya karşı yürüttüğü mücadelesinin gizli ve açık emniyet dosyalarında yer aldığını kaydetti.

Avcı, Süleyman Soylu ile Mehmet Aktaş’ın “demokratik toplumlarda en tabii hak olan yöneticilerin eleştirilmesi ve fikir düşünce özgürlüğünü engelleyip, kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullandıkları” için cezalandırılmalarını istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.