Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Erdoğan Toprak: “Milletin masası çalışıyor, adayın önüne, dışına çıkılmayacak bir yol haritası koymalıyız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, muhalefetin birlikteliğine “altılı masa” denmesini doğru bulmadığını, “milletin masası” isminin daha uygun olduğunu belirterek, adayın isminden çok ilkelerin ön planda tutulduğunu söyledi. Toprak, “Cumhurbaşkanı adayının önüne, dışına çıkmayacağı bir yol haritası koymalıyız” dedi.

Medyascope yayınında konuşan Toprak, “Şu anda dinamik bir Türkiye siyaseti var. Bugün açıkladığımız adayın yarınki sorunlara cevap verip veremeyeceğini bilemeyiz. Aday millet masasından çıkan kararları uygulamalı. Adayın bu konuda kendi ajandasının olmaması lazım. Seçim takvimine dokuz ay varken ve seçim kurulunun böyle bir kararı yokken şu anda niye adayınızı açıklamıyorsunuz demek, siyaseten Cumhur İttifakı’nın yarattığı bugünkü sıkıntılı durumu örtmek için yaratılan  bir kaos. Türkiye’nin sorunları varken,  isme indirgemeyi yanlış buluyorum“ dedi.

Kılıçdaroğlu’nun çabasının CHP’yi iktidara taşıyıp taşımayacağı konusunda ise Toprak, “Kamuoyundan elde ettiğimiz bilgilerde Cumhur İttifakı’nın kaybettiğini görüyoruz. Bizim çalışmalarımız faydasını vermiş ve Millet İttifakı şu anda açık ara önde, Sayın Kılıçdaroğlu açık ara önde” diye konuştu. Toprak, “Kılıçdaroğlu’nun üstüne öyle bir yük yüklendi ki ‘bu ülkeyi yönetecekse, böyle dürüst bir adam yönetmeli’ dediler. ‘Bu ülkede kurt ile kuzuyu aynı anda karşıya geçiren bir kişi’ dediler” sözleriyle içinde bulundukları durumu ve beklentilerini dile getirdi.

“Sahada durmadan çalışıyoruz”

Yerel seçimler biter bitmez, yerel seçimlerin etkisiyle sahada çalışmaya başladıklarını ve bunun da sonuçlarını gördüklerini vurgulayan Toprak, şöyle devam etti:

“Herkes pandemide korkup maskeyle bir yere gitmezken, Kılıçdaroğlu kalabalıklar arasındaydı, kendini anlatıyordu. Seçim zamanı millet kapanıyor. Seçim mesajları o kadar yoğun veriliyor ki, sokaktaki müzikten vaade kadar seçim zamanı millet bunları duymak istemiyor. Ama biz seçim takvimi açıklanmadan o seçim gürültüsü olmadan sokağa çıktığımız için çok daha net mesaj verebiliyoruz ve toplumun mesajlarını da dinleyebiliyoruz. Mitinge sizin partiliniz geliyor yiyor, içiyor, bağırıyor, kararsız oyları da kutuplaştırıp gidiyor.” 

“Mutfak çalışması önemli”

“Altılı masa” yerine “millet masası” demeyi tercih ettiğini belirten Toprak, “Millet masasının her toplantısında, arkada da bir mutfak çalışması var. Bir ekip var. Bütün bürokratik işlemler, yasal düzenlemeler, çalışmalar arka planda yürütülüyor. Çünkü, ‘Seçimi aldık, şimdi ne yapacağız’ deme şansımız yok. Seçimi kazandıktan sonra ‘Bir de  şuna bakalım, şu Merkez Bankası başkanlığını nasıl düzeltiriz, TÜİK’i nasıl düzeltiriz’ deme şansımız yok. Bunların hazırlıklarını şimdiden yapıyoruz, hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Çok tecrübeli arkadaşlarımız var. Ülkenin yetişmiş çok değerli evlatları var” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.