Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de kürtaj hizmeti sunan sağlık merkezleri Google Haritalar üzerinden görülebilecek

Google, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kürtaj hizmeti sağlayan tıbbi tesisleri Google Haritalar uygulamasında açıkça belirterek kullanıcıların yakınlarındaki kürtaj hizmeti sunan tesisleri bulmasını kolaylaştıracak.

Google, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kürtajı federal bir hak yapan Roe v. Wade kararının Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından kürtaj hizmeti sağlayan tıbbi tesislerin Google Haritalar üzerinde açıkça belirtileceğini duyurdu. Google bu kararıyla kürtaj hizmeti sağlayan tesisler ile sağlamayanlar arasında karışıklık çıkmasını engellemeyi amaçlıyor.

Google’da ABD ve Kanada için Devlet İşleri ve Kamu Politikasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Isakowitz, kullanıcıların “yakınımdaki kürtaj klinikleri” şeklinde bir arama yaptığında Google Haritalar üzerinden kürtaj hizmeti veren tesisleri görebileceklerini belirtti.

Isakowitz ayrıca yeni güncellemenin kullanıcılara daha fazla arama seçeneği sunacağını aktardı ve kullanıcıların isteklerine yanıt vermeye daha duyarlı olacak bir arama motoru geliştireceklerinin de altını çizdi.

ABD’de kürtajı federal bir hak yapan Roe v. Wade kararının Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından ABD’deki eyaletlerin yaklaşık yarısının kürtajı yasaklayacağı tahmin ediliyor. Şu ana kadar Idaho, Texas da dahil olmak üzere 13 eyalet kürtajı neredeyse imkansız hale getirecek yasaları onayladı.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.