Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YSK’dan seçim hazırlığı: Bir milyon mavi tükenmez kalem ihalesine çıkıldı

Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ihtiyacı doğrultusunda bir milyon mavi tükenmez kalem için ihaleye çıktı. İhaleye teklif vermek için son gün 7 Eylül. DMO, oy pusulası, zarf ve oy kabini için de Mart ve Nisan aylarında üç farklı ihaleye çıkmıştı. 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri için ihale duyurusu 4 Mayıs’ta, seçimden 50 gün önce yapılmıştı.

Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ihtiyacı doğrultusunda bir milyon mavi tükenmez kalem için ihaleye çıktı. İhale tamamlandıktan sonra DMO Eskişehir Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilecek kalemler için tekliflerin alınacağı son gün 7 Eylül 2022 olarak belirlendi. DMO, YSK’nın seçimlerde kullanacağı oy verme kabini, mühür ve ıstampa gibi malzemeler için 23 Mart’ta iki farklı ihaleye çıkmıştı. Oy pusulası ve zarflar için 2 Nisan 2022’de ihaleye çıkan DMO, “5 Kalem Filigranlı Oy Pusulası ve Oy Zarfı Kağıdı” için teklif verilebilecek son günü 15 Nisan olarak belirlemiş fakat 12 Nisan’da yapılan duyuruyla 13 Mayıs’a ertelenmişti.

Oy kabini ihalesi üç kere ertelendi

Seçimlerde kullanılacak oy kabinleri için 23 Mart’ta ihaleye çıkan DMO 50 bini engelliler için olmak üzere toplam 250 bin oluklu mukavva oy verme kabini alınacağını duyurmuştu. DMO, kabinler için teklif verilmesi gereken son gün olan 7 Nisan’da yayımladığı zeyilnameyle YSK’nın “firma itirazları üzerine”, 60 gün olan teslim süresinin 120 gün, beş yıl olan garanti süresinin de üç yıl olarak değiştirilmesine karar verildiğini duyurdu. Teklif için son gün ise 14 Nisan olarak yeniden belirlendi. İhale için 13 Nisan’da ikinci bir zeyilname daha yayımlayan DMO, YSK’nın yeni bir değerlendirme yaptığını ve son teklif verme gününü 25 Nisan’a ertelediğini duyurdu.

Teklif süreleri uzatıldı

İkinci ihalede ise 250 bin adet ıstampa süngeri, 500 bin şişe ıstampa mürekkebi, 500 bin adet mühür kartuşu, 500 bin çubuk mühür mumu, 35 bin yumak kendir ip gibi 12 kalem sıralanmıştı. Istampa sünger ve mürekkebi için teslim süresi 60, mühür kartuşu için 90 ve mühür mumu ile kendir ip için 180 gün teslim süresi belirlenmişti. Son teklif verme tarihi 8 Nisan olarak belirlenmiş fakat 7 Nisan’da yapılan duyuruyla ihalenin sonraki bir tarihe erteleneceği bilgisi verilmişti. DMO 12 Nisan’da tekrar duyuru yaparak son teklif verme gününün 22 Nisan olduğunu bildirdi.

Oy pusulası ve oy zarfı kağıdı için 2 Nisan’da açılan ihale 13 Mayıs’a ertelenirken DMO’da yer alan bilgilere göre üç ihale arasında henüz tamamlanan bir ihale bulunmuyor. DMO, 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri için gereken oy pusulası ve diğer malzemeler için ihale duyurusunu 4 Mayıs’ta (2018) yapmıştı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri, normal zamanında yapıldığında, 18 Haziran 2023 Pazar günü sandığa gidilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.