Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cinsel saldırı faili veteriner Hasan Bilgili’nin meslekten men edilmesi talep edildi: “Heyetin tamamı aynı görüşteydi”

Ankara Veteriner Hekimleri Odası, “cinsel saldırı” gerekçesiyle dokuz yıl hapis cezasına çarptırılan veteriner Hasan Bilgili’nin meslekten men edilmesi ve diplomasına el konulması talebini yerinde görerek, dosyayı Türkiye Veteriner Hekimler Birliği’ne gönderdi. Türkiye Veteriner Hekimler Birliği Yüksek Haysiyet Divanı’nın önümüzdeki günlerde toplanarak dosyayı değerlendirmesi bekleniyor. Ankara Veteriner Hekimleri Odası Haysiyet Divanı Başkanı Mustafa Varol, konuya ilişkin Medyascope’a yaptığı değerlendirmede, “Yaşananlar veteriner camiası için rahatsız edici ve onur kırıcıydı” dedi.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Hasan Bilgili’nin, 2 Nisan 2019’da sahibi olduğu hayvan hastanesinde yanında çalışan Ç.B’ye “cinsel saldırıda” bulunduğu gerekçesiyle dokuz yıl hapis cezasına hükmetmişti.

Ankara Veteriner Hekimleri Odası Haysiyet Divanı, Hasan Bilgili’nin hapis cezasının onanmasının ardından meslekten men edilmesi ve diplomasına el konulması konusunu görüşmek için toplandı. Heyet, oy birliği ile Hasan Bilgili’nin meslekten men edilmesine karar verdi. Oda, dosyayı onaylaması için Türkiye Veteriner Hekimler Birliği’ne gönderdi. 

Türkiye Veteriner Hekimleri Birliği Yüksek Haysiyet Divanı’nın ilerleyen günlerde toplanarak dosyayı değerlendirmesi bekleniyor. 

“Heyetin tamamı aynı görüşteydi”

Ankara Veteriner Hekimleri Odası Haysiyet Divanı Başkanı Mustafa Varol, konuya ilişkin Medyascope’a yaptığı değerlendirmede, “Esas kararı Yüksek Haysiyet Divanı verecek. Gerekçeli karar bize ulaştıktan sonra dosyayı inceledik ve dosyayı Yüksek Haysiyet Divanı’na sevk ettik. Heyetin tamamı aynı görüşteydi. Yaşananlar veteriner camiası için rahatsız edici ve onur kırıcıydı. Meslektaşlarımız açısından verilen kararın olumlu olduğunu düşünüyorum” dedi. 

“Mesleğimizin böyle konularla anılmasını istemiyoruz”

Ankara Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın ise “Yüz kızartıcı bir suçtu ve ne gerekiyorsa o yapıldı. Mesleğimizin böyle konularla anılmasını asla istemiyoruz. Kadınlara yönelik böyle olayların da tamamen karşısındayız” diye konuştu. 

Ne Olmuştu?

2 Nisan 2019’da, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde akademisyen olarak çalıştığı sırada Hasan Bilgili, danışmanlık yaptığı hayvan hastanesinde Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmış ancak serbest bırakılmıştı. Bilgili, serbest bırakılmasının ardından hemen emekli olmak için Ankara Üniversitesi’ne dilekçe verdi. AÜ Rektörü Erkan İbiş’in rektör olduğu dönemde, dilekçesi üniversite yönetimi tarafından onaylanan Bilgili emekliye ayrıldı.

Cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan Hasan Bilgili’ye 9 yıl hapis cezası verildi

Cinsel saldırıyla suçlanan Hasan Bilgili’ye 15 yıl, diğer sanıklara beraat istemi 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.