Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP ilçe başkanı tanık dövünce tutuklandı – Adalet Bakanlığı, tutuklama talep eden savcı ve tutukluluk itirazını reddeden hakimi sürdü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özer, tanık olarak katıldığı davada karşı tarafın tanığını dövdü. MHP ilçe başkanı Özer, Karaburun Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz’ın talebiyle tutuklandı. Tutukluluğa itirazı reddeden hakim Cansu Kuruçay Yılmaz ve tutuklama talep eden savcı Muhammet Miraç Yılmaz sürüldü. 

Karaburun Adliyesi’nde karşı tarafın tanığına önce baskı kurmaya çalışıp sonra döven Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özer savcılığın talebiyle tutuklandı. Bugün duruşma için adliyeye giden avukatlar, dosyaya bakacak ve duruşmalara girecek savcı, hakim bulamayınca Özer’in tutuklanmasını talep eden savcı ve tutuklanmaya itirazı reddeden hakimin sürüldüğü ortaya çıktı.

Adli olay siyasileşti

Konuyla ilgili Medyascope’e bilgi veren bir avukat, yaşananları şöyle anlattı:

 “Olay boşanma davası. Olaya karışanlar da boşanma davasının taraflarından birinin tanıkları ve diğer tarafın tanıklarına baskı uyguluyor ve dövüyor. Bu adli olay sonucunda da tutuklanıyorlar. Buraya kadar tamamen adli bir olay. Tutuklanan kişilerden birinin MHP İlçe Başkanı Erkan Özer olması üzerine olay siyasileşiyor ve tutuklama isteyen savcı ile, tutuklama kararına itirazı değerlendiren ve itirazı reddeden hakim, – tutuklama kararını veren hakim değil- apar topar geçici görevle Urfa’ya yollanıyor.”

Suçüstü yapılarak tutuklandı

Karaburun Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen bir boşanma davasında tanık olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özer ve arkadaşları karşı tarafın tanığı üzerinde baskı kurmaya çalıştı. Duruşmaya ara verildiğinde MHP İlçe Başkanı Özer ve yanındakiler karşı tarafın tanığına saldırdı. Adliye kameralarına yansıyan görüntüler üzerine olay suçüstü olarak değerlendirildi. Karaburun Cumhuriyet Savcısı Muhammet Miraç Yılmaz’ın, MHP İlçe Başkanı Özer ve olaya karışan diğer kişilerin tutuklanması talebi üzerine Özer ve arkadaşları tutuklandı.

Görevini yapan hakim ve savcıya “geçiçi görevlendirme”

MHP İlçe Başkanı Erkan Özer’in avukatları tutukluluğa itiraz etti. Karaburun Asliye Ceza Hakimi Cansu Kuruçay Yılmaz (savcının eşi) ise itirazı reddetti. Saldırganın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedilince Adalet Bakanlığı, savcı Muhammet Miraç Yılmaz ve hakim Cansu Kuruçay Yılmaz’ı “geçici görev” yazısıyla “mehil müddeti” vermeden, 7 Ağustos’ta göreve başlamak üzere Urfa’ya sürdü.

“İçişleri Bakanlığı, yolsuzlukları dosya kapatarak ödüllendiriyor”

Konuya ilişkin soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Karaburun’da daha önce yaşanan başka bir hukuksuzluğu hatırlattı. Erdan Kılıç, Karaburun kaymakamıyla ilgili yolsuzluk haberlerine erişim yasağı getirildiğine şu sözlerle dikkat çekti:

“Daha önce de Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in, aynı ilçede kıdemli savcı olarak görev yapan eşi Osman Beraat Çetin ile birlikte yaptıkları haksız menfaat sağlama, görevini kötüye kullanma, arazi yolsuzluğu gibi iddiaları meclis gündemine taşımıştım. AKP yargısı hemen kaymakamla ilgili 154 haberimize erişim yasağı getirdi. İçişleri Bakanlığı kaymakam hakkında soruşturma açtı, ‘Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi açısından görevden el çektirilsin’ dedik ama bunu yapmak yerine, ‘neredeyse ülkedeki bütün suçlularla, mafya ile fotoğrafları kamuoyuna yansıyan Süleyman Soylu’nun oturduğu’ İçişleri Bakanlığı, Karaburun Kaymakamı hakkındaki dosyayı kapatarak kendisini ödüllendirdi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.