Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kulis haber: Kılıçdaroğlu “Ateş olsalar cürümleri kadar yer yakarlar” diyerek hangi gazetecileri ve araştırmacıları kastediyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Haksızlıklar karşısında kalemini dahi oynatmayan, televizyonlarda konuşmayan, ‘Alo Holdinglerin’ medyası bana ders vermeyi bıraksın, ateş olsalar cürmü kadar yer yakarlar” diyerek bazı gazeteciler ve araştırmacılara yeniden çıkıştı. Peki, Kılıçdaroğlu’nun kastettiği isimler kim? İşte kulislerde konuşulanlar.

İsim vermeden bazı gazeteciler, köşe yazarları ve araştırmacılara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Haksızlıklar karşısında kalemini dahi oynatmayan, televizyonlarda konuşmayan, ‘Alo Holdinglerin’ medyası bana ders vermeyi bıraksın, ateş olsalar cürmü kadar yer yakarlar” dedi. Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

“Bir grup konuşmamda söylediğimi yeniden hatırlatma ihtiyacı duydum. Bu sefer daha net söyleyeyim… Son zamanlarda kerameti kendinden menkul bazı kişiler bir anda muhalif yazar oldular. 20 yıllık yandaşlıktan sonra, bir baktık oluvermişler işte. Bunların bazıları köşe yazarı, bazıları araştırmacı formatında önümüze çıkıyorlar; muhalefet nasıl yapılır, kelle koltukta mücadele eden bana öğretmeye kalkıyorlar. Defalarca suikast teşebbüsüne uğramış bana, köşelerinde ders vermeye kalkıyorlar. Şunu çok iyi bilsinler ki biz daha ölmedik. Onların da ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Haksızlıklar karşısında kalemini dahi oynatmayan, televizyonlarda konuşmayan, ‘Alo Holdinglerin’ medyası bana ders vermeyi bıraksın, ateş olsalar cürmü kadar yer yakarlar. Bu böyle biline.”

Kılıçdaroğlu 14 Haziran’daki TBMM’deki grup toplantısında da gazeteciler ve araştırmacılara tepki göstermiş, “Bütün haksızlıklar karşısında kalemini dahi oynatmayan, yazı dahi yazmayan televizyona dahi çıkıp konuşmayan adam kalkmış muhalefet dersi veriyor. Biz kelle koltukta muhalefetimizi halkımızı için sonuna kadar yapacağız” demişti.

Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun öncelikle şu isimleri kastettiği iddia ediliyor:

1 – Cüneyt Özdemir

Cüneyt Özdemir, 24 Ağustos’ta Twitter hesabından “Kemal Kılıçdaroğlu kendi çıkarları için ve kendi kafasına göre bir aday belirleyecek biz de ‘eşşek’ gibi gidip ona oy vereceğiz öyle mi? No no no… Yeter asla!” dedi.

2 – Deniz Zeyrek

Gazeteci Deniz Zeyrek, Sözcü gazetesinde 5 Eylül’de çıkan yazısında bir AKP’li milletvekili ile görüşmesini anlattı. Zeyrek, “Bu kadar olumsuzluğa rağmen hâlâ nasıl iktidarın değişmeyeceğini düşünüyorsunuz?” sorusuna milletvekilinin “En büyük umudumuz Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması” dediğini aktardı. Zeyrek yazıda şöyle dedi:

“Çok iddialı bulduğum bu cümleyi başka AK Parti milletvekilleri de kurdu. Erdoğan’ın bazı danışmanları da aynı fikirde. Şu anda adaylığa en yakın isim olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışman ekibinin ‘Erdoğan’ın karşısına poğaça koysak poğaça kazanır’ yaklaşımını da bir şans olarak görüyorlar. Başka bir umut da muhalefetin uzatmalarda iktidara penaltı kazandıracak hatalar yapması.”

3- Fatih Altaylı

Kılıçdaroğlu’nun kastettiği bir diğer isminse HaberTürk yazarı Fatih Altaylı olduğu söyleniyor. İddialara göre Altaylı’nın bazı yazı ve yayınları Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etti. Altaylı 5 Eylül’deki “En çok sorulan sorunun yanıtı” başlıklı yazısında şöyle demişti:

“AK Parti, özellikle de Beştepe eşrafı durumun iyiye gittiğinden emin. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını neredeyse kesin gözüyle görüyorlar. Mansur Yavaş tedirginlikleri de azalmış durumda. Ekrem İmamoğlu’nun oyun dışında kaldığına inanıyorlar. Yaz başındaki karamsarlık dağılmış, “Cumhurbaşkanlığı seçimini kesin kazanırız” havası Beştepe’ye hakim olmuş yeniden. Saray’dan taşınma düşüncesi, özellikle danışmanlar arasındaki panik havası bitmiş.”

Altaylı, bugünkü “CHP’de köstebekler mi var” başlıklı yazısında da “Tüm CHP kitlesinin bile tam olarak içine sindiremediği bir Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Türkiye’nin içine sindiremezsiniz” dedi.

4 – İsmail Saymaz

Medyascope’un edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun adını vermeden hedef aldığı isimler arasında Halk TV’den İsmail Saymaz da yer alıyor. Kılıçdaroğlu, Saymaz’ın sosyal medya paylaşımları, bazı yayınlarda söyledikleri ve köşesinde yazdıklarından rahatsız oldu.

5- Barış Yarkadaş

İddialara göre, daha önce CHP’den milletvekili olan gazeteci Barış Yarkadaş da yayınlarda ve yazılarında söylediği bazı sözler nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği isimler arasında yer alıyor.

6- Özer Sencar

MetroPOLL Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar’ın da, bazı anket sonuçları ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun kastettiği isimler arasında olduğu söyleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.