Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu, Musa Anter’in oğluyla görüştü: “Babamın dosyasını Kılıçdaroğlu’na emanet ettim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1992’de öldürülen gazeteci, yazar, aydın Musa Anter’in oğlu Dicle Anter’i CHP Genel Merkezi’nde ağırladı. Anter, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Babamın dosyasını ‘Ülkede adalet arayan ve herkesin yanında olacağım’ diyen Kılıçdaroğlu’na emanet ettim” dedi. 

Diyarbakır’da, 20 Eylül 1992’de öldürülen Ape Musa (Musa Amca) lakaplı gazeteci-yazar, aydın Musa Anter’in, Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele (JİTEM) ana davası ile birleştirilen dosyası bugün (15 Eylül) Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, Musa Anter cinayeti duruşmasını zamanaşımından bir gün sonraya, 21 Eylül’e erteledi. 

“Helalleşme yolculuğunun toplumsal barışı sağlamasını umut ediyorum”

Duruşma için Ankara’ya gelen Musa Anter’in oğlu Dicle Anter, duruşmadan sonra CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu ile buluştu. Anter, buluşmanın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu görüşmede faili meçhul cinayetler, işkenceler ve gözaltında kayıp suçları ile devletin yüzleşmesini, bu suçların faillerinin bulunarak cezalandırılmasını, bu acıların bir daha asla yaşanmamasını, onarıcı adalet ve mekanizmalarını işletmesini ve sonrasında mağdurlar ile helalleşmesi talebi ile babamın dosyasını ‘Ülkede adalet arayan herkesin yanında olacağım’ diyen Kılıçdaroğlu’na emanet ettim. ‘Ben bu ülkeyi barıştıracağım’ diyerek çıktığı helalleşme yolculuğunun ülkemizde toplumsal barışı sağlamasını umut ettiğimizi belirttim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.