Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Davutoğlu AKP’nin kalesi Sultanbeyli’den seslendi: “Anadiller üzerindeki bütün yasakları kaldıracağız”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bugün (18 Eylül) AKP’nin kalesi olarak bilinen İstanbul Sultanbeyli’de miting düzenledi. “Sultanbeyli için sandık gelecek” sloganıyla düzenlenen mitingde konuşan Davutoğlu “Bugün güçlülerin adaleti var, bizimle haklıların adaleti gelecek” dedi.

İstanbul Sultanbeyli’de miting düzenleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu özellikle gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Davutoğlu’na miting boyunca  “Serok Ahmet”, “Başkan Ahmet”, “Ahmet Hoca” diye seslenilirken, “Yüzde 50 oyu bir kere aldın, yine alırsın” “Adayımız Ahmet Davutoğlu”, “Gençler gitmeyin” “Adalet Gelecek” pankartları açıldı, “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganı atıldı. 

1 Kasım 2015 genel seçimleri ve sonrasında yaşanan gelişmeleri anlatan Davutoğlu, “Bizi ihraç sürecine soktular ama ‘Biz milletin gönlüne girmişiz, bizi oradan kim ihraç edebilir’ dedik ve Gelecek Partisi’ni kurduk. İktidara benim girdiğim seçimlerde de en büyük desteği vermiş Sultanbeylili kardeşlerimize sesleniyorum. Bu iktidar, sizin temiz hislerinizi, sizin temiz duygularınızı, dava olarak gördüğünüz her şeyi ihlal etti” dedi.

“Onlar iktidardan gidecek siz bu vatanda kalacaksınız”

Mitinge katılanlara seslenen Davutoğlu, “Biz baskılara boyun eğmeyenleriz. Biz yüzükle çıkılan yolda servet biriktirmeyenleriz. Biz yolsuzluğu her türlü yapanlardan değiliz. Biz gemilerle servet biriktirenler değil gemileri yakanlardanız. Biz 28 Şubat’a direnenleriz, biz 15 Temmuz’da meydanları dolduranlarız” diye konuştu. 

Bugün tekrarı yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) da değinen Davutoğlu, “Neden sınav tekrar yapıldı çünkü sorular çalındı. Eğer bir iktidar, kendi yaptığı sınavın dahi güvenliğini sağlayamıyorsa ülkeyi yönetebilir mi? Eğer bir iktidar emekleriyle sınava giren genç kardeşlerimin hakkını hukukunu koruyamıyorsa bu kul hakkı değil mi? Beştepe’den bir ses, ‘Giderlerse gitsinler’ diyor. Bu sese biz sessiz kalır mıyız? Gençler size sesleniyorum: Onlar iktidardan gidecek siz bu vatanda kalacaksınız. Beştepe’ye buradan sesleniyoruz; Buradayız, burada olacağız, burada kalacağız” dedi.  

 “Anadiller üzerindeki bütün yasakları kaldıracağız”

Konuşmasında çeşitli seçim vaatlerinde bulunan Davutoğlu, “Üniversiteyi bitirdiğinizde eğer kamu sınavına girecek olursanız bilin ki bütün cihan gelse sizin hakkınızı yedirmeyeceğiz. Mülakat gidecek liyakat gelecek, eğer özel sektöre girerseniz özel sektörle kamu işbirliğinde meslek liselerini merkeze alacağız. Eğer gençlerimiz girişime kendi imkanlarıyla atılmak isterlerse 500 bin TL hibe vereceğiz” diye konuştu.  

Anadiller üzerindeki bütün yasakları kaldıracaklarını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Hiçbir vatan evladı diğerinden farklı olmayacak. Kürt vatandaşlarımız, Alevi vatandaşlarımız, farklı karakterlere sahip olan bütün toplum kesimleri, kim olursa olsun insan haklarından eşit şekilde istifade edecek. Kimse etnik ve mezhebi kimliği nedeniyle dışlanmayacak, ötekileştirilmeyecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.