Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KESK’in “Savaş, Göç, Mültecilik Kıskacında Emek Sempozyumu” toplanıyor

Göç, mülteci meselesi ve özellikle mülteci emeği Türkiye’nin en önemli gündemlerinden biri. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), mülteci meselesine emek perspektifinden bakarak çok boyutlu bir tartışma yürütmeyi amaçlıyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) “Savaş, Göç, Mültecilik Kıskacında Emek Sempozyumu” 24-25 Eylül 2022’de İstanbul-Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası’nda KESK eş genel başkanları Mehmet Bozgeyik ve Şükran Kablan Yeşil ile MYK üyeleri Şenol Köksal, Gönül Kural Şimşek, Varol Öztorun ve Döne Gevher Koyun’un katılımıyla bugün gerçekleştirilen basın toplantısıyla “Savaş, Göç ve Mültecilik Kıskacında Emek” başlıklı sempozyumun duyurusu yapıldı.

Emek meslek örgütleri, siyasi partiler ve uluslararası alanda yetkin katılımcılarla gerçekleştirilecek olan sempozyum, Ortadoğu’da ve tüm dünyada savaşlar ya da ekonomik gerekçelerle ülkelerini terk ederek daha iyi yaşam koşulları için sığınmacı-mülteci olarak başka ülkelere göç etmek zorunda kalan milyonların temel insan haklarına erişimleri, güvencesizlik, toplumsal ve ekonomik etkileri, kamu hizmetlerine erişim ve işgücü piyasasına katılımları konusundaki sorunları farklı boyutlarıyla tartışmayı, politika önerileri oluşturmayı ve ortak mücadele alanları örmeyi hedefliyor.

Sempozyum programında göç ve mültecilik alanında uzman isimler sunum yapacak. Sempozyum iki gün sürecek. 24 Eylül Cumartesi günü göç ve mülteciliğe yol açan faktörler üzerinde durulacak. Göçmen emeği merkeze alınarak ortak mücadele alanları tartışılacak ve dünya deneyimlerinden hareketle Türkiye’deki pratiklerin geliştirilme yolları değerlendirilecek. Sempozyumun pazar günkü programının odağındaysa göçmen kadın emeği yer alacak.

Sempozyuma ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan ÖZCAN, Doç. Dr. Evrim Hikmet ÖĞÜT, Doç. Dr. Suna Gülfer IHLAMUR ÖNER, Prof. Dr. Kuvvet LORDOĞLU, Dr. İbrahim SOYSÜREN, Küresel Göç Politikaları Merkezi Başkanı Patrick TARAN, İHD Eş Genel Başkanı Öztürk TÜRKDOĞAN, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TTB Başkanı Erinç Sağkan, PSI Arap Bölgesi Sekreteri Najwa HANNA, Almanya DGB Konfederasyonu Entegrasyon Projesi Direktörü Felix LITSCHAUER, Public Services International Mülteci Programı Direktörü Genevieve GENCIANOS, ATUC Göç Birimi Koordinatörü Mohammad AL MAITA, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Haklar Komitesi Üyesi José Antonio MORENO, İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren YOLERİ, Doç. Dr. Çağla ÜNLÜTÜRK ULUTAŞ, Sosyoloji Mezunları Derneği Başkanı Özgür AKTÜKÜN, Doç. Dr. Emel COŞKUN, ILO Türkiye Ofisi Uzmanı Billur P. ESKİOĞLU, ITUC Mülteci Politikaları Danışmanı Irem ARF ve siyasi partilerin temsilcileri ile ulusal ve uluslararası alanda yetkin birçok isim katılıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.