Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sayıştay’dan Merkez Bankası raporu | Bazı çalışanların ve aile fertlerinin sağlık giderleri bütçeden karşılanıyor: 45 milyon TL mevzuata aykırı ödeme yapıldı

Sayıştay, 2021 yılına ait denetim raporlarını açıkladı. Sayıştay’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) raporuna göre banka personeli ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin tedavi ve ilaç giderleri özel sağlık sigortası alınarak bütçeden karşılandı. Bu kapsamda 45 milyon TL’den fazla mevzuata aykırı ödeme yapıldı.

Sayıştay, Merkez Bankası’nda çalışan personellerin bakmakla yükümlü oldukları kişilerin tedavi ve ilaç giderlerinin için özel bir sigorta şirketi vasıtasıyla TCMB bütçesinden karşılandığını tespit etti:

2013’ten beri devam ediyor

Sayıştay’ın denetim bulgusunda TCMB bütçesinden sadece 5510 sayılı Kanun hükümleri kapsamındaki sağlık giderlerinin karşılanmasının mümkün olduğu ve bunun dışındaki sağlık giderlerini personelin karşılaması gerektiği hatırlatıldı. Sayıştay, söz konusu hususun 2013’ten beri hazırlanan bütün raporlarda yer aldığını da belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.