Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (33): Kazanacak aday kim?

Altılı Masa’nın amacı cumhurbaşkanlığını kazanmak. Aday çokluğu var ve kazanacak aday kim olmalı sorusu hep gündemde. Her siyasi liderin yaptığı en küçük bir açıklama bile masanın adayı kim, gösterilen aday seçimi kazanır mı sorularına yol açıyor. Ancak anketler masanın adayının kazanacağı yönünde ve Kılıçdaroğlu da aday isimlerinde bir adım önde duruyor.

2 Ekim Pazar günü Altılı Masa’nın 2. tur görüşmeleri başlıyor ve çalışmalar hızlanacak mı? Bu konuda partilerin ekipleri ve partileri arasında kurulan komisyonlar çalışıyor. Buradan amaç, gösterilecek adayın Altılı Masa’nın ortak politikasını dile getirmesi ve sorun çıkmadan seçimlere ulaşmak.

Erdoğan, “Refah kaybını gidereceğiz” dedi. Mümkün mü? Seçim sürecinde seçmene yönelik adımlar atılması kaçınılmaz. Enflasyonun baz etkisiyle düşmesi ve bunun bir başarı gibi gösterilmeye çalışılması, yılbaşında asgari ücrete yüksek zam yapılması sorunları çözmüyor. Geçmiş kayıpları bir nebze gideriyor ancak bu ne alım gücünü artırıyor, ne de refah kaybını ortadan kaldırıyor.

Meral Akşener İran’daki sokak hareketlerine neden destek verdi? Mevcut partiler içinde tek kadın genel başkan. Bu nedenle kadın seçmen tabanına seslenmek için bu desteği vermiştir ancak benzeri durumun Türkiye’de yaşanması halinde ortaya çıkacak tabloyu siyaset ve devleti yönetmek bakımından kestirmek zor. Protestolara destek için yapılan gösterilere bile devletin ve polisin uyguladığı baskı ortada.

Gazeteciler Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş, tüm bu konuları değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.