Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstek şarkı cinayeti | Sanatçılar Onur Şener için bir araya geldi: “Artık istek parça çalmıyoruz” 

İstanbul Sahne Sanatçıları Derneği ve Müzik Emekçileri Derneği, Ankara’daki bir eğlence mekanında istek şarkıyı bilmediği gerekçesiyle öldürülen müzisyen Onur Şener’i anmak için bugün (4 Ekim) İstanbul-Bakırköy’de bir araya geldi.

İstanbul Sahne Sanatçıları Derneği ve Müzik Emekçileri Derneği, Ankara-Çayyolu’ndaki bir eğlence mekanında istek şarkıyı bilmediği için darp edilerek öldürülen Onur Şener için bugün (4 Ekim) İstanbul-Bakırköy’de basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya İstanbul’daki amatör sanatçılar katıldı. İçişleri Bakanlığı’nı tedbir almaya davet eden dernekler, “Müzisyenler olarak artık hiçbir istek parça istemiyoruz” diyerek cinayete tepki gösterdi.

Açıklamada “Bir müzik emekçisi daha bir hiç yüzünden canından oldu. Eşi, çocukları, ailesi geride boynu bükük kaldı. Nedenine geldiğimizde, kendisinden istenilen eserin repertuarında olmaması. Yeryüzünde yüz binlerce eser var. Bir sanatçı veya müzisyeninin bunların tamamını çalıp ya da okuyabilmesine imkân yoktur. Bilgisayar olsanız bile bir yere kadar sınırı var” denildi.

İşyeri güvenliğine yönelik İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verdiklerini belirten sanatçılar, “Evine ekmek götürmekten başka bir derdi olmayan başka bir müzik emekçisi daha canından olmasın” diye konuştu.

İstanbul Sahne Sanatçıları Derneği Başkanı Mehmet Şen, Medyascope’a müzisyenlerin can güvenliğinin olmadığını söyledi. Şen, her müzisyenin her şarkıyı bilmek zorunda olmadığını dile getirdi ve “Milyonlarca parça var. Hangi sanatçı hepsini ezbere söyleyebilir” dedi.

İstanbul Sahne Sanatçıları Derneği Disiplin Kurulu Başkanı Oktay Kahraman da sanata ve sanatçıya sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Kahraman, “Bir sanatçıdan bir eser istendi ve okumadığından bu olmaması gerekir” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Ankara-Çayyolu’nda Casetta isimli bir mekanda sahne yapan Onur Şener, kendisinden istenilen şarkıyı bilmediği gerekçesiyle üç kişi tarafından darp edilerek öldürüldü. Şener, dün (3 Ekim) düzenlenen törenle toprağa verilirken gözaltındaki beş kişiden üçü tutuklandı, iki kadın şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan İlker K., Ali G. ile Semih S.’nin kamu görevlisi olduğu öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.