Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (368): Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışı ve toplumun tepkisi – Fatma Bostan Ünsal, İhsan Dağı ve Berrin Sönmez

Medyascope Açık Oturumu’nun 368’inci bölümünde Alphan Telek, konukları akademisyen Prof. Dr. İhsan Dağı, akademisyen-araştırmacı Fatma Bostan Ünsal ve gazeteduvar yazarı Berrin Sönmez ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışını ve iktidar ile muhalefetin içerisindeki tepkileri ele aldı.

Berrin Sönmez: “Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışının toplumsal barışı sağlamada zamanında atılmış bir adım olduğunu düşünüyorum”

Programın ilk kısmında Kılıçdaroğlu’nun yaptığı başörtüsü çıkışı konuşulurken, İhsan Dağı muhalefetin içerisinde Kılıçdaroğlu’nun adımını eleştirenlerin kimlik siyasetini yapmaya devam ettiğini söyledi. Berrin Sönmez ise Kılıçdaroğlu’nun adımının toplumsal barışı sağlamada atılmış zamanlı ve önemli bir adım olduğunu söyledi.

İhsan Dağı: “Muhafazakarlar 20 yıldır iktidardalar, bırakın endişeyi şu an ayrıcalıklı konumdalar”

Programın ikinci kısmında ise iktidarın bu adımı nasıl karşıladığı ele alınırken, Fatma Bostan Ünsal bu adımın Erdoğan için bir samimiyet testi olduğunu vurgulayarak iktidarı şaşırttığını vurguladı. 

Oku: Kılıçdaroğlu’ndan “başörtüsü” mesajı
OkuKılıçdaroğlu kanun teklifini duyurmuştu: Yasaklardan genelge yoluyla çözüme Türkiye’de başörtüsü sorunu
İzle: Kılıçdaroğlu başörtüsü videosuyla bize aslında neler söyledi?
Oku: Başörtüsü tartışması | Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na anayasa değişikliği çağrısı
Oku: Başörtüsü tartışması | Erdoğan’ın çağrısına CHP’den ilk yanıt
Oku: Başörtüsü tartışması | HDP: “Anayasal değişikliğe varız, tüm ayrımcılıkları silecek bir anayasa maddesi yazalım”
İzle: Ruşen Çakır’ın izleyicilerle ortak yayını | Başörtüsü tartışmasını kim kazandı?
İzle: Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışına karşı oluşan koalisyonda kim kimdir?
Oku: Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın aile düzenlemesine ret, başörtüsünde ısrar: “Bu riski almak zorundayım, başarılı olur muyum bilmiyorum ama deneyeceğim”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.