Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da tarikatlar ve sivil toplum kuruluşları nefret mitingi yaptı: “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a anayasa değişikliği teklifi için teşekkür ederiz”

Aralarında İHH, Ensar Vakfı, Vatan Partisi, Memur-Sen, Deniz Feneri, TÜGVA, 28 Şubat Öğrencileri Derneği, Fetih 1453 ve Yesevi Alperenler Derneği’nin de bulunduğu 200’e yakın vakıf, dernek ve siyasi parti, Ankara’da nefret mitingi düzenledi. Ulus Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli önünde tekbir getiren topluluk, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Önümüzdeki hafta Meclis’e getireceğiz” dediği anayasa değişikliği teklifi için teşekkür etti.

Ankara’da 200’e yakın vakıf ve derneğin bir araya geldiği Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) “Aileye saldırı altında sapkınlık normalleştirilemez” başlığıyla miting yaptı. Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde bir araya gelen topluluk “Aile kutsaldır, kutsalına sahip çık”, “Sapkınlığa dur de”, “Aile son kale, son kaleye sahip çık” sloganları atarak Ulus Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli’ne yürüdü.

Kadın erkek ayrı yürüdü

Eylemi düzenleyen komitede yer alan görevliler, “Bay-bayan karıştı abiler, baylar sol tarafa, bayanlar sağ tarafa ” diyerek kadınların ve erkeklerin ayrı yürümesini sağlamaya çalıştı. Ailelerin ise istediği şekilde yürüyebileceği söylendi. Mitingde İstanbul Sözleşmesi hedef gösterildi. Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne bağlı Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu, TBMM’ye iletmek üzere miting sırasında imza topladı.

Tekbir sesleri sloganlar ile engellendi

Topluluk, Atatürk Heykeli’nin önünde tekbir getirmeye başladı. Eylemi düzenleyen komitede yer alan görevli ise atılan her tekbiri slogan attırarak kesmeye çalıştı. Alanda atılması için beş slogan belirlendiğini hatırlatarak kalabalığı uyaran yetkili, “Kardeşlerimizle farklı programlar belirleyeceğiz ve sizin istediğiniz sloganları oralarda atacağız inşallah” dedi.

Anayasa değişikliği için Erdoğan’a teşekkür edildi

Mitingde İstanbul Sözleşmesi, sapkınlığa yol açtığı iddiasıyla hedef gösterildi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla sözleşmeden çıkıldığının hatırlatılması alkışlarla karşılandı. Eylemde, “Önümüzdeki hafta Meclis’e getireceğiz” dediği anayasa değişikliği teklifine dikkat çekilerek Erdoğan’a teşekkür edildi.

“Birleşmiş Milletler standart dayatıyor”

Eylemde söz alanlar üniversitelerde “sapkın akımlar”ın yayıldığını ve burs almak isteyen öğrencilere bu “sapkın akımların” şart koşulduğunu ileri sürdü. İş başvurularında bu “sapkın davranışların” dayatıldığını ve onaylamayanların dışlandığını söyleyen konuşmacılar, Birleşmiş Milletler’in bu konuda standart dayattığını dile getirdi.

“Büyük Aile Buluşması” adıyla düzenlenen LGBTİ+ karşıtı eylemler daha önce İstanbul-Fatih, Saraçhane Parkı’nda yapılmış ve Türkiye’nin birçok ilinde yapılması kararıyla yaygınlaştırılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.